Lagbanner
Freiburg-snillen spekulerar: Så slutar Bundesligatabellen

Freiburg-snillen spekulerar: Så slutar Bundesligatabellen

Bundesliga inleds ikväll och som alltid finns det många frågor obesvarade inför säsongsstarten. Den mest intressanta frågan är dock som vanligt: hur slutar ligan?

Som andra skribenter på Svenskafans redan har berört så har man inte mycket att vinna på att tippa ligan; man lär med stor sannolik idiotförklaras efter säsongen, och är man inte en idiot utan koll så är man möjligen en idiot med tur. För även om man lyckas sätta sitt tips så innebär det ju inte för sakens skull att ens egen analys var korrekt… Nåväl, med den brasklappen överstökad så ger vi oss på tippningen!
 
I toppen av tabellen ser det ut att kunna bli en ännu tajtare batalj om ligatiteln än föregående säsong. Det skulle inte förvåna om det bara skiljer sådär fem poäng mellan topptrion Bayern, Dortmund och Leipzig när säsongen är över. Ett Leipzig med Nagelsmann som tränare lär bli ännu mer intensiva att möta, och ett Dortmund med en offensivt breddare trupp har stora möjligheter till den efterlängtade ligatiteln. Om man enbart kollar på namnen i trupperna så bör däremot Bayern München ses som den stora favoriten. Dock finns det många orosmoln som svävar över klubben och som kan påverka ligaspelet. Hur hungriga är de rutinerade spelarna efter sju raka ligatitlar? Är truppen tillräckligt bred? Kommer Bayern satsa mer på Champions League?
 
Bakom topptrion finns en mängd lag som kan utmana om den sista CL-platsen. Både Wolfsburg och Mönchengladbach har väldigt intressanta tränare, som kommer bli kul att följa under säsongen, medan Leverkusen och Peter Bosz lär bjuda på en tokoffensiv fotboll som kan räcka långt. På Leverkusen kan man dock sätta frågetecken kring hur mycket kraft CL kommer ta och om laget är lite väl offensivt balanserat för de stora matcherna i ligan. Det lag som dock känns än mer spännande är Eintracht Frankfurt – trots tappet av Jovic och Haller. Om Frankfurt fokuserar mer på Bundesliga än Europa League denna säsong så ser det lovande ut för Adolf Hütters mannar.
 
I botten är SC Paderborn och Fortuna Düsseldorf två heta kandidater till att åka ur. Nykomlingen Paderborn har inte bara en anonym spelartrupp, spelarna är också extremt orutinerade med enbart 95 Bundesliga-matcher att luta sig mot. Dessutom gör tränaren Baumgart sin första säsong i Bundesliga. En Déjà-vu-känsla kring Paderborn hägrar i horisonten där laget inleder säsongen starkt för att sedan tappa totalt. Düsseldorfs spelartrupp har lite mer erfarenhet från Bundesliga (995 matcher), men det lär inte rädda laget denna säsong. Laget saknar offensiv spets nu när spelare som Lukebakio och Raman har lämnat. Känslan är att Düsseldorf och Friedhelm Funkel blir väldigt lättlästa för motståndarna.
 
För övrigt blir Hertha Berlin inte det succélag som många tror, Werder Bremens tapp av Max Kruse kommer svida rejält och Union Berlin klarar kontraktet med en hemmaborg som tar inga fångar.
 

Freiburg-redaktionens sluttabell:
 
1. Borussia Dortmund
2. Bayern München
3. RB Leipzig
4. Eintracht Frankfurt
5. Leverkusen
6. Wolfsburg
7. Borussia Mönchengladbach
8. Hoffenheim
9. Schalke 04
10. Hertha Berlin
11. FC Köln
12. Mainz
13. SC Freiburg
14. Werder Bremen
15. Union Berlin
16. FC Augsburg
17. SC Paderborn
18. Fortuna Düsseldorf 
 

Fabian Dahlström2019-08-16 10:25:29
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II