Lagbanner
Inför Frankfurt – Freiburg

Inför Frankfurt – Freiburg

Eintracht Frankfurt ställs mot SC Freiburg under tisdagskvällen i ett svårtippat möte. Kan Frankfurt börja ta poäng igen? Eller blir det Freiburg som tar nya steg mot Europa League?

Om Eintracht Frankfurt
Det har inte varit någon särskilt rolig ligasäsong för Eintracht Frankfurt. Laget har samlat ihop 28 poäng, och har endast fyra poäng ner till Düsseldorf på kvalplats. Frankfurt har dock, tillsammans med Werder Bremen, en match mindre spelad än resten av lagen i Bundesliga, men nog måste poängen börja rulla in snart för att det inte ska bli en obehaglig säsongsavslutning. Frankfurt har faktiskt fem raka förluster, vilket gör laget till ligans formsvagaste lag.
 
En som åtminstone inte tycks vara i dålig målform är Martin Hinteregger. I 5-2 förlusten mot Bayern München gjorde mittbacken Frankfurts båda mål, och är därmed Frankfurts bäste målskytt för säsongen med sina åtta mål. Hintereggers samtliga åtta mål har kommit till på hörna, vilket är ett nytt rekord sedan Bundesliga började föra detaljerad statistik säsongen 04/05. Det tidigare rekordet låg på sex gjorda hörnmål under en säsong.
 
Möjlig startelva:
Trapp – Touré, Abraham, Hinteregger, N’Dicka – Ilsanker, Rode – da Costa, Gacinovic, Kostic – Dost
 
Om SC Freiburg
Jag var nog inte ensam om att känna en stor besvikelse efter 0-1 förlusten senast mot Werder Bremen. Inför matchen tippade jag en 2-1 seger till Freiburg, men tji fick jag. Även om Werder Bremen gjorde en betydligt bättre insats än den mot Leverkusen helgen innan så var det grönvita laget inte på något sätt överlägset. Freiburg pressade på rejält i andra halvlek och fick till slut in kvitteringen – problemet var bara att Petersen stod offside i samband med Guldes bortdömda mål.
 
I efterhand kan man vara kritisk till framförallt två saker. Det ena är att Streich valde bort sin framgångsrika fembackslinje för en fyrbackslinje, vilket gav Werder mer utrymme till att kontra. Det andra är att Streich endast gjorde två byten, trots chansen att få in ytterligare tre pigga spelare. Det är dock såklart lätt att vara efterklok. I slutändan var den stora skillnaden att Werder var mer effektiv än Freiburg. För övrigt gjorde Christian Günter sin 250:e match i Freiburg-tröjan, och närmar sig Andreas Zeyers rekord på 441 matcher för SC Freiburg.
 
Till matchen mot Eintracht Frankfurt får Freiburg klara sig utan Florian Kath, Yoric Ravet och Lukas Kübler. Dessutom är det osäkert om kvartetten Robin Koch, Luca Waldschmidt, Janik Haberer och Yannik Keitel är tillgängliga för spel. Man ska också ha i beaktning att Streich kan komma att rotera en del i startelvan i och med att Freiburg ställs mot Leverkusen på fredag.
 
Möjlig startelva:
Schwolow – Gulde, Lienhart, Heintz – Schmid, Abrashi, Höfler, Günter – Kwon, Sallai – Petersen
 
Tips
I grunden är både Frankfurt och Freiburg två jämnstarka lag. Frankfurts dåliga form och Freiburgs osäkra skadelista gör matchen inte heller mindre svårtippad. Det känns på förhand som en riktig helgarderingsmatch. Om jag tvingas säga ett resultat så drar jag till med 2-2.

Fabian Dahlström2020-05-26 07:26:53
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II