Lagbanner
Inför SC Freiburg – FC Köln: Tigrar mot getter
Schwarzwalds skogssmed, Luca Waldschmidt.

Inför SC Freiburg – FC Köln: Tigrar mot getter

SC Freiburg kommer med ett fullpumpat självförtroende till hemmamatchen mot FC Köln. Kan Freiburg följa upp den fina Bundesliga-starten med ytterligare en vinst?

SC Freiburg har fått en kanonstart på säsongen. Vinsten i tyska cupen mot svårslagna FC Magdeburg (1-0 borta) har följts upp med Bundesliga-segrar mot Mainz (3-0 hemma) och Paderborn (3-1 borta). Faktum är att Freiburg aldrig tidigare har inlett Bundesliga med två segrar, och inför omgång tre i Bundesliga låg laget delad tvåa med Leipzig. Det ska dock tilläggas att det har varit små marginaler som har gått Freiburgs väg under säsongsinledning, så den historiska inledningen hade mycket väl kunnat utebli.
 
Freiburgs resultat har i alla fall glatt fansen, och under veckan fick supportrarna ytterligare anledningar till att känna glädjekänslor. Schwarzwalds skogssmed, Luca Waldschmidt, blev i veckan uttagen av Joachim Löw till Tysklands EM-kvalmatcher mot Nederländerna och Nordirland. Platsen i landslagstruppen har Waldschmidt minst sagt förtjänat efter att ha vunnit skytteligan i sommarens U21-EM, och därefter gjort tre mål på säsongens inledande tävlingsmatcher.
 
Den andra goda nyheten från veckan är att Alexander Schwolow har valt att förlänga sitt utgående kontrakt. Det är inte omöjligt att målvakten lämnar klubben redan nästa sommar, men det förlängda kontraktet innebär åtminstone att Freiburg får inkassera pengar vid en övergång.
 
Med resultaten, tabelläget och veckans goda nyheter i ryggen kommer hela laget gå in med ett fullpumpat självförtroende inför matchen mot FC Köln. Detsamma kan inte sägas om bortalaget. Köln har visserligen stått för hedervärda insatser mot Wolfsburg och Dortmund, men likväl har det blivit två förluster. Det är givetvis långt kvar av säsongen, men en förlust mot Freiburg skulle innebära att laget och nye tränaren Achim Beierlorzer sätts under tryck omgående.
 
Även om SC Freiburg har gott om självförtroende inför matchen mot Köln så råder det inte heller något övermod hos laget. Tränaren Christian Streich har varnat laget för att det kommer krävas en bättre första halvlek än den som laget stod för senast mot Paderborn. Streich tillade även under presskonferensen inför helgens match att laget måste försvara likt tigrar. Oklart vad den gode Streich menar, men inte mig emot i och med att det är Kölns getter som kommer på besök.

Möjliga startelvor:
 
SC Freiburg: Schwolow - Lienhart, Koch, Schlotterbeck - Schmid, Gondorf, Höfler, Günter - Borrello, Waldschmidt - Petersen

FC Köln: Horn - Ehizibue, Meré, Czichos, Hector - Skhiri, Verstraete - Schindler, Drexler - Schaub, Modeste
 

Fabian Dahlström2019-08-30 23:33:51
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II