Lagbanner
Lienhart förlänger sitt kontrakt med SC Freiburg

Lienhart förlänger sitt kontrakt med SC Freiburg

Den österrikiske landslagsmannen Philipp Lienhart väljer att förlänga sitt kontrakt med ”die Breisgau-Brasilianer”.

Ända sedan SC Freiburgs återkomst till Bundesliga har mittbacksuppsättningen varit en av de starkaste delarna av spelartruppen. Talangfulla spelare som Marc-Oliver Kempf och Caglar Söyüncü har lämnat klubben under resans gång, men än idag är den interna rivaliteten om mittbackspositionerna av den tuffaste sorten. Detta är dock inget som skrämmer Phillip Lienhart som nu istället väljer att förlänga sitt kontrakt med SC Freiburg. Hur långt kontraktet är har Freiburg (som vanligt) inte offentliggjort, men enligt Transfermarkt ska det nya kontraktet gälla åtminstone fram till år 2022. 
 
Med lagkamrater och tillika mittbacksrivaler som Dominique Heintz (etablerad Bundesligaspelare), Robin Koch (tysk U21-landslagsmann), Manuel Gulde (den mest underskattade mittbacken i Bundesliga?) och Nico Schlotterbeck (19-årig egenfostrad talang) hade man kunnat tänka sig att 23-årige Phillip Lienhart hade sett större spelmöjligheter i en annan klubb. Till SC Freiburgs hemsida säger dock österrikaren att Freiburg är den perfekta platsen för honom:

”Jag blir glad över klubbens förtroende för mig. Helt ärligt fanns det också andra erbjudanden, men Freiburg är den perfekta orten för att jag ska kunna utvecklas”

Lienhart värvades till Freiburg från Real Madrid för två år sedan, men på grund av skador och konkurrensen har Lienhart aldrig blivit det givnaste valet för tränare Christian Streich. I och med att Gulde i dagsläget är skadad skulle jag säga att Lienhart och Heintz nu är de som ligger närmst att få starta som mittbackar i Bundesligapremiären. Men på grund av konkurrensen kan en skada eller ett misstag göra att rangordningen ändras illa kvickt. Lienharts val att förlänga är därför modigt, men likväl högst välkomnande hos supportrarna då Lienhart är en väldigt skicklig spelare.        
 

Ludwig Dahlström2019-07-31 21:07:18
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II