Lagbanner
Mike Frantz har blivit återvald som lagkapten
Hallelujah! Frantz fortsätter vara lagkapten även den kommande säsongen.

Mike Frantz har blivit återvald som lagkapten

SC Freiburgs spelartrupp har sagt sitt: Mike Frantz får fortsatt förtroende som lagkapten.

För de flesta fotbollsklubbar på såväl elitnivå som amatörnivå är det sedvanligt att tränaren väljer lagkaptenen. I SC Freiburg är det däremot spelartruppen som väljer vem som ska vara lagkapten respektive vicelagkapten under säsongen.   
 
Förra året blev Mike Frantz vald av spelatruppen till att efterträdda Julian Schuster, som avslutade sin spelarkarriär. Till den kommande säsongen får 32-årige Frantz återigen förtroendet av spelatruppen att bära kaptensbindeln. Vicelagkaptener blev Christian Günter och Jerôme Gondorf valda som. Kaptenstrojkan kommer tillsammans med Dominique Heintz och Nils Petersen också att utgöra spelarrådet i SC Freiburg. 
 
Till SC Freiburgs hemsida säger Frantz att det är en ära att ha blivit återvald som lagkapten: 
 
”Valet är naturligtvis något speciellt, framförallt eftersom det hos oss är laget som väljer kaptenen. Därför är det naturligtvis en ära att vara kapten i en förening som SC Freiburg, som står för speciella värden.”
 
Saarbrücken-födde Mike Frantz värvades sommaren 2014 till SC Freiburg från FC Nürnberg. Hittills har det blivit 143 tävlingsmatcher för Badens stolthet, men frågan är hur många fler det blir med kaptensbindel runt armen. Med tanke på att Haberer är Freiburgs klart bästa innermittfältare och att Christian Streich har en fäbless för Nicolas Höfler så har Frantz ingen given plats i startelvan. Dessutom har Frantz bara ett år kvar på kontraktet med SC Freiburg.
 
Oavsett hur mycket speltid det blir den kommande säsongen kan vi vara säkra på att Frantz kommer göra ett bra jobb som lagkapten på gräsmattan när han väl får chansen.  

Ludwig Dahlström2019-08-14 17:16:46
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II