Lagbanner
Nyheter i notisform – Waldschmidt gör sig ett namn
Robin Koch och Luca Waldschmidt tog silver i U21-EM.

Nyheter i notisform – Waldschmidt gör sig ett namn

Ytterligare en sydkorean till Freiburg
Får några dagar sedan stod det klart att sydkoreanen Woo-yeong Jeong köps loss från Bayern München. Nu står det även klart att ytterligare en sydkorean spelar i Freiburg nästa säsong. Denna gång är det Chang-hun Kwon som ansluter till Freiburg efter att den franska klubben Dijon godkände ett bud på cirka 3 miljoner euro. 25-årige Kwon kan spela lite varstans i de offensiva delarna av planen, men i Dijon spelade han framförallt som högerytter. Det blir intressant att se vilken roll han får i Freiburg.
 
Waldschmidt gör sig ett namn
Det blev ett tråkigt slut för det tyska laget i U21-mästerskapet i Italien och San Marino: Spanien vann övertygande med 2-1 mot Tyskland i finalen. Men trots ett uteblivet guld kan åtminstone Freiburg glädjas åt Luca Waldschmidts framfart i turneringen. Anfallaren gjorde sju mål på de fem matcher Tyskland spelade och blev därmed mästerskapets skyttekung. Waldschmidts sju mål innebar även att han tangerade Marcus Bergs rekord som målfarligaste skyttekung i U21-EM:s historia. Noterbart är dock att Berg endast spelade fyra matcher när han gjorde sina sju mål i mästerskapet 2009. För övrigt spelade Robin Koch åtta minuter fördelat på två matcher för Tyskland i årets upplaga av U21-EM, och Philipp Lienhart bar kaptensbindeln under sina tre matcher för Österrike – detta i den ovana rollen som innermittfältare.
 
Försäsongen har startat
I 30-gradig stekande sol satte SC Freiburg idag, 1 juli, igång försäsongen för A-laget. I samband med upptaktsträffen blev det även bekräftat att mittbacken Nico Schlotterbeck och målvakten Niclas Thiede flyttas upp permanent från reservlaget till A-laget. Även den defensive mittfältaren Fabian Rüdlin flyttas upp till A-laget, men enligt Badische Zeitung är det tänkt att Rüdlin ska lånas ut direkt. Under A-lagets försäsong kommer även reservlagsspelarna Luca Herrmann (mittfältare), Lino Tempelmann (mittfältare), David Nieland (anfallare) och Andre Barbosa (mittback) att finnas med, även om tanken är att de ska spendera resten av säsongen tillsammans med reservlaget. De två första träningsmatcherna blir mot de tyska amatörlagen SV Linx och Offenburger FV. Därefter väntar det traditionsenliga träningslägret i den österrikiska orten Schruns för proffsen i SC Freiburg. I Österrike kommer man att spela två matcher mot den turkiska klubben Kayserispor.
 
Freiburg lottades till östra Tyskland
Utlottningen av första omgången i DFB-Pokal är alltid lite extra spännande för fansen till de tyska klubbarna. Det är ju framförallt i den första omgången som amatörlagen paras ihop med Bundesliga-giganterna. För Freiburgs del blev det dock inget amatörlag, men likväl en intressant match. Efter en lång väntan föll lotten till slut på tredjeligalaget 1. FC Magdeburg. Även om Freiburg inte är den största publikmagneten för Magdeburg så ser klubben fram emot att få ställas mot Breisgaus stolthet. Magdeburgs nye tränare, Stefan Krämer, har sagt att han personligen ser fram emot tränarduellen mellan honom själv och Christian Streich. Och Magdeburgs klubbdirektör Mario Kallnik har sagt att han ser Freiburg som en sportslig förebild. De spelare som mötet bli extra speciellt för är Florian Kath och Nils Petersen. Kath var utlånad till just Magdeburg säsongen 16/17 och Petersen är född i närheten av Magdeburg. Matchen mot Magdeburg blir säsongens första tävlingsmatch och spelas 10 augusti.
 
Sista slaget på Schwarzwald-Stadion
Spelschemat för kommande säsong i Bundesliga har spikats och för Freiburg blir det en överkomlig säsongsinledning. Först inleder Freiburg hemma mot Mainz och därefter väntar nykomlingarna SC Paderborn 07 (borta) och 1. FC Köln (hemma). En bra start i dessa tre matcher kan mycket väl ge en energiboost för att Freiburg ska kunna sikta högt i tabellen. Den match där biljetterna lär gå åt allra snabbast är emellertid den avslutande omgången mot FC Schalke 04. Om allt går som planerat blir die Königsblauen den sista motståndaren som Freiburg ställs mot på Schwarzwald-Stadion, i och med att Freiburg ska få en ny arena säsongen 2020/2021. Matchen kommer bli emotionell för alla med koppling till SC Freiburg, och oavsett hur säsongen artar sig så lär både fans och spelare vara rejält sugna på att eran med Schwarzwald-Stadion får ett fint slut genom en sista seger.
 
Keven Schlotterbeck lånas ut
I och med att Freiburg har fem väldigt kompetenta mittbackar i form av Lienhart, Koch, Heintz, Gulde och Nico Schlotterbeck har klubben de senaste veckorna arbetat med att låna ut Keven Schlotterbeck. Den äldre brodern av Schlotterbeck-syskonen skrev på ett nytt långtidskontrakt med SC Freiburg så sent som för en dryg månad sedan, men för Kevens utveckling har klubben bestämt sig för att en utlåning är det mest optimala. Ny klubbadress för Keven Schlotterbeck blir därmed Bundesliga-nykomlingen Union Berlin. Enligt Berlin-klubbens sportchef, Oliver Ruhnert, var Keven Schlotterbeck deras önskevärvning. Så chansen verkar vara stor att Keven får gott om speltid i Bundesliga. Lånet gäller för en säsong.

Fabian Dahlström och Ludwig Dahlström2019-07-01 21:13:32
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II