Lagbanner
SC Freiburg ställer blodcancer i offside

SC Freiburg ställer blodcancer i offside

Under mottot ”Ställ blodcancer i offside” lyckades SC Freiburg tillsammans med organisationen DKMS värva flera nya stamcelldonatorer i kampen mot blodcancer.

Senaste omgången av Bundesliga var framgångsrik på flera sätt för Sport-Club Freiburg. Förutom att man gjorde två mål och fick med sig en poäng mot storklubben Borussia Dortmund så lyckades man även bidra till att organisationen DKMS kunde värva cirka 200 nya registrerade stamcelldonatorer.
 
Sedan tidigare hade både damspelarna och herrspelarna i SC Freiburgs A-lagstrupper, samt medarbetare i klubben, registrerat sig som möjliga stamcelldonatorer för DKMS. Under mottot ”Ställ blodcancer i offside” fick man med sig ytterligare cirka 200 personer när supportrar inför matchen mot Dortmund kunde runt omkring Schwarzwald-Stadion registrera sig som stamcelldonatorer. Även flera samarbetspartners till SC Freiburg har varit med i kampanjen för DKMS och har erbjudit sina medarbetare att registrera sig som donatorer.    
 
DKMS är en internationell ideell organisation som arbetar för kampen mot blodcancer. DKMS är världsledande i försörjningen av stamcellstransplantationer för patienter som har diagnostiserats med blodcancer. Sedan år 1991, då organisationen grundades, har man tack vare donatorerna kunnat rädda livet på 79 000 personer.

Ludwig Dahlström 2019-10-12 15:53:35
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II