Lagbanner
SC Freiburg värvar sydkoreansk stortalang från Bayern München

SC Freiburg värvar sydkoreansk stortalang från Bayern München

Freiburg värvar en yttermittfältare, säljer en innermittfältare och lånar ut en målvakt respektive en anfallare.

Sydkoreanen Woo-yeong Jeong ansluter från det tyska mästarlaget Bayern München. Jeong är en snabb och teknisk yttermittfältare som under den gångna säsongen gjorde 13 mål och 7 assist på 31 matcher för Bayern Münchens reservlag. Jeong fick dessutom göra två korta inhopp som avbytare i Bundesliga och Champions League för Bayerns A-lag förra säsongen. Därmed blev Jeong den första sydkoreanen någonsin att spela för Bayern Münchens A-lag. Enligt transfermarkt.de blev priset 4,50 miljoner euro för den 19-årige talangen, och dessutom ska München-laget ha säkrat en återköpsklausul.     
 
Intressant fakta är att Jeong började spela fotboll först när han var tio år gammal. Innan dess hade Jeong mest praktiserat Taekwondo. Med profilen en snabb och teknisk yttermittfältare som under barndomen tränade Taekwondo kan vi hoppas på att Jeong blir en ny Heung-min Son med zlatanesk akrobatik. 


Tre spelare lämnar SC Freiburg

Förutom att Woo-yeong Jeong har värvats in har även tre spelare lämnat SC Freiburg under den gångna veckan.
 
Dels säljer SC Freiburg Vincent Sierro till Young Boys i Schweiz för 1,5 miljoner euro. Under föregående säsong var Sierro utlånad till FC st. Gallen, där den 23-årige innermittfältaren imponerade stort under hösten med 8 mål och 3 assist på 18 matcher i schweiziska Super League. Men trots en bra poängskörd under året i Schweiz kunde den sportsliga ledningen i SC Freiburg inte se att Sierro hade en framtid i Baden-klubben.
 
Även tredjemålvakten från föregående säsong, Constantin Frommann, lämnar SCF. Den 21-årige målvakten lånas ut under ett år till SG Sonnenhof Großaspach i den tyska tredje divisionen. Detta känns som en väldigt bra lösning för både Freiburg och Frommann, då den tyske målvakten lär ha en god chans att få mycket speltid i sin nya klubb.
 
Den tredje spelaren som lämnar Freiburg är anfallaren Christoph Daferner, som ansluter till FC Erzgebirge Aue i Zweite Bundesliga. Även denna övergång handlar om ett lån på ett år. Daferner fick förra säsongen göra sin debut i Freiburgs A-lag när han under våren gjorde ett kort inhopp mot Dortmund. Men med anfallare som Petersen, Waldschmidt, Höler och Kleindienst i truppen var Daferner långt ifrån garanterad speltid även nästa säsong. Därför känns en utlåning till Aue som en perfekt lösning, då 21-årige Daferner verkligen kan vissa vad han går för på hyfsat hög nivå.     
 

Ludwig Dahlström 2019-06-26 18:58:00
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II