Lagbanner
Silly Season i Freiburg - rockad på högerbacksplatsen
Jonny Schmid får en ny konkurrent på högerbacksplatsen.

Silly Season i Freiburg - rockad på högerbacksplatsen

SC Freiburg värvar en ny talang till högerbacksplatsen för stora pengar. Vad kan det innebära för de redan etablerade högerbackarna Jonny Schmid och Lukas Kübler?

SC Freiburg har hunnit spänna sina kapitalistiska muskler rejält innan transferfönstret ens öppnat upp. Redan i början av december kom nyheten ut att man har värvat Hugo Siquet för cirka 5 miljoner euro (kan stiga till cirka 7 miljoner euro på grund av olika klausuler). Så vem är då Hugo Siquet? Han är en 19-årig högerback/wingback som spelar i det belgiska U21-landslaget, och han ansluter från sin moderklubb Standard Liège, som han har tillhört sedan han var sju år gammal. Freiburgs sportchef Klemens Hartenbach beskriver den unge belgaren som spelintelligent, energisk och offensiv i sin spelstil.        

Siquet säger själv följande om övergången: “SC Freiburg är en väldigt ambitiös och familjär klubb, som speglar mina värderingar både på och vid sidan av fotbollsplanen. Jag är väldigt förväntansfull över att snart få spela för Freiburg.”   

SC Freiburg bekräftar som vanligt inte hur långt Siquets kontrakt sträcker sig, men enligt uppgifter till Transfermarkt.de är kontraktet skrivet till sommaren 2026.
 
Jag kan tänka mig att Siquet får en inlärningsperiod nu under våren, där han främst kommer få börja på bänken och att han sedan först till nästa säsong kan ses som en klar kandidat i Freiburgs startelva. Så brukar nämligen Christian Streich jobba med klubbens unga spelare, då de behöver acklimatiseras till Streichs taktik, och även, som fall likt Siquet, behöver lära sig det tyska språket.
     
Vad värvningen av Siquet innebär för de andra högerbackarna i klubben - Jonny Schmid och Lukas Kübler - återstår att se. Schmid har varit sjuk i Covid-19 under så gott som hela hösten, men gjorde comeback i reservlaget i Dritte Liga precis innan julledigheten. I Schmids frånvaro har Lukas Kübler tagit hand om högerbacksplatsen på ett stabilt och förtroendegivande sätt. Kübler ska enligt Transfermarkt.de ha ett utgående kontrakt nu till sommaren, men med tanke på hur stabilt Kübler har varit de senaste åren har jag svårt att tänka mig att klubben inte vill förlänga Küblers kontrakt.
    
Så i det långa loppet tror jag att Siquet och Kübler är de som främst kommer få konkurrera som högerbackar/wingbacks, medan Jonny Schmid tar ett kliv uppåt i banan och främst ses som yttermittfältare, en position han tidigare har spelat på under stora delar av sin karriär.

Ludwig Dahlström2021-12-30 13:45:54
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II