Fürth nästa för svajiga St. Pauli
Det blir en svettig historia för Luhukays manskap nere i Bayern.

Fürth nästa för svajiga St. Pauli

Säsongen drar åter igång med en lurig match nere i Bayern.

Säsongen har i vanlig ordning varit en berg-och-dalbana för St. Paulis manskap. Efter segern i derbyt mot HSV i september har de brun-vita bara mäktat med tre segrar på tolv matcher, och det kommer man ingen vart med i de här sammanhangen.

En liten tröst är dock att laget avslutade december med två raka vinster hemma på Millerntor mot Wehen Wiesbaden och Arminia Bielefeld, och dessutom tryckte in hela sex mål i de här matcherna. Henk Veerman och Viktor Gyökeres fick fart på målskyttet när det behövdes som mest, och nu är det bara att hoppas att deras form hållit i sig över uppehållet när Greuther Fürth står för motståndet på tisdagskvällen.

Hemmastarka Fürth är alltid en lurig motståndare och det krävs i vanlig ordning fullt fokus om det här skall gå vägen. Med blott 21 inspelade poäng och bara två ner till kvalplatsen vill det verkligen till att coach Luhukay piskar på sin trupp så laget får lite andrum i tabellen. Det handlar om att rädda den här säsongen så gott det går och försöka undvika att varje enskild match framöver blir en match med kniven mot strupen. En degradering till 3. Liga vore en katastrof för St. Pauli som redan nu brottas med en haltande ekonomi och en svajig sportslig ledning.

Nu finns det inga skäl att måla fan på väggen. Men det är mycket som står på spel och låt oss hoppas att det ser en aning ljusare ut efter kvällens match på intima Stadion am Laubenweg (eller Sportpark Ronhof Thomas Sommer som den heter nuförtiden) i Fürth.

Forza St. Pauli!

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-01-28 14:15:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli