2021-09-26 13:30

Hamburger SV - Nürnberg
2 - 2

Glatzel med doppelpack när HSV kryssade
Trots två mål från Galtzels panna fick Hamburg bara med sig en poäng i mötet med Nürnberg.

Det var blandade känslor efter att HSV kryssat i hemmamötet mot Nürnberg med 2-2. Derbyvinsten mot Bremen förra omgången gav inte tillräckligt med vind under vingarna för att hemmalaget skulle bärga den tredje raka segern. Men samtidigt var inte spelat uruselt.

Det blev delad poäng när Der Club var på besök i Hamburg för att spela den 8:e omgången av Zweite Bundesliga. Bortalaget inledde målskyttet i den 22:e spelminuten på straff av Italienaren Enrico Valentini. En straff som i mina ögon var klart feldömd. En liten knuff av nyförvärvet Mario Vuskovic och en stor filmning av Nürnberg anfallaren. Jag blev faktiskt smått förbannad över att domaren efter flera repriser på VAR-skärmen bestämde sig för att den situationen skulle rendera i en straff. Om man inte ens för röra varandra i straffområdet, vad kommer fotbollen bli för sport då? I alla fall ingen jag tycker om.

Die Rothosen vek inte ner sig trots straffen och kom efter målet allt närmare en kvittering. Och i den 34:e minuten kom 1-1 på nick av Robert Glatzel efter ett fint inlägg av Jonas Meffert. Hamburg hade ett fint anfallsspel och skapade fina chanser. Nürnbergs försvar satte dock stopp för ett ledningsmål gång på gång. Resultatet stod sig till paus och det var en klart godkänd insats av hemmalaget. I början av den andra halvleken gjorde Hamburg en Hamburg och släppte in 1-2 redan efter 30 sekunder. Slarv i försvaret gjorde så att Lino Tempelman fick stå helt fri i straffområdet och ostört nicka in 1-2. Där och då tänkte jag “Jaha, det blir en sån match igen”. Ett HSV utan pannben som släpper in mål på slarv och ett uselt spel. Varje gång Hamburg släpper in ett tidigt mål, är ihåliga i försvaret eller inte lyckas försvara en ledning känner jag mig bara så dum. Dum för att jag gång på gång tror att detta laget ska lyckas spela en bra fotboll.

Men denna gång blev det faktiskt inte så. I alla fall nästan. Efter en bra första halvlek klev Hamburg ut i andra och spelade fortsatt bra. Bortsett från det tidiga målet var andra halvlek fin från hemmalaget. Anfallsspelet flöt på och framförallt var mittfältet och backlinjen stabil. Speciellt i jämförelse med tidigare matcher från säsongen.

Denna gång var det dock svårt att komma förbi Nürnbergs försvarsmur. HSV hade chanser i andra halvlek men svårt att förvalta dem då borta försvaret stod i vägen. Men tillslut kom 2-2. Återigen på nick av Robert Glatzel men denna gång på inlägg av Sonny Kittel. Hemmalaget försökte forcera in 3-2 men bortalagets försvar satte stopp för det och 2-2 var ändå rättvist.

De positiva bitarna jag tar med mig från matchen var bland annat Hamburgs prestation. En bra insats och framförallt var det inga idiotmisstag. Allra skönast var det att slippa sätta hjärtat i halsgropen var och varannan minut. Sedan också Robert Glatzel inledning på säsongen. Jag var tveksam till honom i början av säsongen. Han kändes stel och osynlig i straffområdet. Men han gjorde mål titt som tätt så det var svårt att klaga. Nu är han en riktigt killer som vinner varje duell i straffområdet.

Det negativa jag tar med mig: Ett kryss. Oavsett hur prestationen ser ut är det poängen som räknas och mot Nurnberg hemma ska det bli tre stycken. Men det kunde varit värre. Torsk med 0-3 och stora hål i mittfält och försvar hade troligtvis känts jobbigare. Och vi är fortfarande bäst i Norra Tyskland.

Nästa omgången spelas mot jumbon FC Erzgebirge Aue på bortaplan och då ska det bli tre poäng. Förhoppningsvis ser också spelet bra ut.