Hamburger SV - FC Heidenheim
2 - 0

Hamburgbåten har tagit sikte på Bundesliga
Sonny Kittel fortsätter att leverera poäng för sitt HSV

Hamburg tog ytterligare en blytung seger när laget besegrade Heidenheim hemma med 2-0. Stor matchhjälte blev Sonny Kittel som slog till med ett doppelpack.

Det hade blivit dags för fotboll på Volkspark igen och under den senaste månaden har undertecknad faktiskt längtat efter helgerna. Hamburg tog emot Heidenheim och det var längesen optimismen var så stor omkring klubben. Kittel var tillbaka i startelvan och tog därmed tillbaka platsen som Kinsombi vikarierade på mot Darmstadt. I övrigt valde Walter att mönstra samma lag.

Första halvleken bjöd på en hel del halvchanser. Hamburg hade mest boll och kontrollerade spelet, men utan att verkligen hota gästernas burväktare Kevin Müller . Bortalaget låg mest på defensiven men var alltid redo att ställa om i kontringar. I stort var det inte mycket att rapportera om i den första halvleken. När de första fyrtiofem var färdigspelade kändes det som att bägge lagen var ganska nöjda, både med resultatet och med poängen.

Den andra halvleken kunde fått en väldigt olycklig start.  Bortalaget bjöds på en jättemöjlighet och när bollen skulle slås in i mer eller mindre öppet mål dök Miro Munheim upp och räddade de röd-vita från ett baklängesmål. Spelet svängde en hel del i den andra halvleken men känslan efter sextio minuter var trots allt att gästerna låg närmast ett ledningsmål. Sonny Kittel ville dock annat. I den 64:e minuten satt Hamburg upp ett frejdigt anfall längs med högerkanten. Bollen hamnade till slut hos Alidou som testade ett avslut, skottet räddas av Kevin Müller men på returen kunde Kittel enkelt peta in 1–0 till hemmalaget. Heidenheim gav dock inte upp och laget fortsatte att skapa relativt farliga situationer, allt som oftast sakandes dock den riktiga skärpan. Men Kittel var som sagt tillbaka i startelvan – och han var det med besked. Med mindre än kvarten kvar revs Jatta ner i offensivt straffområde och Christian Dingert valde att peka på elvameterspunkten. Kittel klev fram – tillsynes fylld med bierruhe (öl-lugn) – och skickade in 2–0. Sista tio spelades kontrollerat av från Hamburg och när klockan slog 90 minuter hade HSV tagit ytterligare en tung seger.

I och med lördagens seger har nu Hamburg – med liga och cup – fyra raka segrar och sju raka utan förlust. I ekvationen ska vi ha med oss att segrarna har hämtats mot bland annat Köln, St. Pauli, och Darmstadt. Jag har svårt att dra mig till minnes när Hamburg senast tog såhär många tunga skalper under drygt en månad. Spelet har sett harmoniskt och kontrollerat ut. Den paniken som under de senaste åren så ofta har infunnit sig i slutet på matcher är tack och lov inte alls lika påtaglig.

Det är också på sin plats att hylla lagets nummer tio, Sonny Kittel. Herregud vilken säsong har gör. Med lördagens poäng inräknade står nu tysken på 5 mål och 13 assist på 21 matcher. Sonny Kittel är just nu en fröjd att skåda och förmodligen även ligans mest kreativa spelare.
I nästa omgång väntar Sandhausen borta. Fortsätter laget att agera som under den senaste månaden skulle allt annat en tre poäng vara mycket förvånande. Hamburg ser bra ut – låt det sjunka in.

Hamburger SV:  Heuer Fernandes - Heyer, Schonlau, Vuskovic, Muheim - Meffert, Reis (90 David), Kittel (82 Kinsombi) - Jatta (90 Wintzheimer), Glatzel (90 Kaufmann), Alidou (66 Chakvetadze)
.
FC Heidenheim:  Müller - Föhrenbach, Hüsing, Mainka, Busch - Burnic (72:a Sessa), Theuerkauf (80:e skimmer), Schöppner - Mohr (72:a svalkande väder), Leipertz (72:a Malone), Kleindienst (90:e Kerschbaumer )

Mål:  1-0 Kittel (63:a), 2-0 Kittel (78:e)

Åskådare: 10 000

Domare:  Christian Dingert