Här är duon som ryktas till HSV i januari

Här är duon som ryktas till HSV i januari

Vinterns övergångsfönster står för dörren och möjlighetens finns att det blir en hel del aktivitet i HSV då man redan kopplas samman med två spelare.

Högst överraskande blev det en positiv avslutning på året då HSV stängde höstsäsongen med tre vinster i följd. Det innebär att man placerar sig som tvåa i tabellen inför återstarten och hoppet om en efterlängtad uppflyttning lever i allra högsta grad.

Det finns dock ett och annat som måste förbättras för att det ska gå vägen. Vore det inte för Simon Terodde hade vi knappast varit med i toppen, för spelet har sett allt annat än bra ut och det är påtagligt att vi är ett ”one-man team”.

Med det sagt finns det behov av förändringar – vilket är passande med ett övergångsfönster som slår upp sina portar om bara ett fåtal dagar. Redan innan jul började det spekuleras om tänkbara övergångar och under de senaste dagarna har ryktena tilltagit.

Främst handlar det om spelare som är på väg bort. Supertalangen Xavier Amaechi kommer med största sannolikhet lånas ut till någon engelsk klubb, och även mittbacken Jonas David lär sändas ut på en ny lånesejour då han som bäst är femtevalet i mittlåset. Därtill finns det rykten om Gideon Jung, David Kinsombi och Lukas Hinterseer – även om det i skrivande stund inte är några konkreta sådana.

Låt oss i stället fokusera på de två spelarna som uppges vara på ingång. För det är ju först och främst förstärkningar vi är i behov av och inte att tunna ut truppen, även om det finns en del spelare som inte tillfört mycket under hösten.

Duon det handlar om är Mats Møller Daehli och Erik Thommy. Den förstnämnde är en norrman som känner till Hamburg väl efter tre år i staden. Detta då han representerade St. Pauli där han var en av lagets i särklass bästa spelare och högt älskad av fansen då han alltid spelade med hjärta och attityd. För snart exakt ett år sedan valde han dock att lämna ”Kiezkickers” för att testa lyckan hos belgiska Genk.

Tiden i Belgien har dock inte varit speciellt lustfylld för den offensiva mittfältaren, som inte spelat en match sedan i september. Detta efter att den tidigare HSV-tränaren Hannes Wolf fick sparken. Så att Møller Daehli är på jakt efter en ny klubb kommer inte som en överraskning och St. Pauli har naturligtvis redan anmält sitt intresse. Men det verkar som att de får konkurrens av storebror och sett till 25-åringens framtida möjligheter vore en flytt till Volksparkstadion betydligt bättre än till Millerntor.

Frågan är bara om norrmannen är beredd att rasera sitt anseende hos St. Pauli. Att han har starka känslor för klubben är ingen hemlighet, och min egen uppfattning efter att ha träffat honom är att han har hjärtat på rätt plats. Så även om han vore ett välkommet tillskott tror jag inte vi ska ha alltför stora förhoppningar om att han ansluter.

I så fall tror jag chansen är större att vi inom kort får se Erik Thommy i HSV-dressen. Den 26-årige yttern har en stökig karriär bakom sig med höga toppar och djupa dalar. Sedan två år tillbaka representerar han VfB Stuttgart, men var under fjolårssäsongen utlånad till Fortuna Düsseldorf. Den här säsongen har han ännu inte spelat en endaste minut då han dragits med en armbågsskada och med tanke på Stuttgarts succéfyllda höst lär vägen till regelbunden speltid vara lång.

Således vore en utlåning det bästa alternativet och HSV känns som en lagom nivå för honom. Hittar han bara formen igen kommer han utan tvekan vara en välbehövlig förstärkning och en ny lekkamrat till Terodde. Den stora frågan är bara när han är tillbaka från sin skada, vilket lär bli avgörande för om Jonas Boldt tänker plocka in honom eller inte.

Redan nu är alltså två tänkbara förstärkningar på tapeten och fler lär det bli inom en snar framtid. För som sagt måste det ske förändringar för att Bundesliga ska bli till verklighet nästa år.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-29 12:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV