Hartel imponerar i ny roll
Inlånade Aljoscha Kemlein (t.v.) imponerar och knuffade ut Hartel till vänster.

Hartel imponerar i ny roll

För att göra plats åt Kemlein valde Hürzeler att flytta ut Hartel på en kant. Ett riskabelt beslut som blev ett genidrag.

Skador, avstängningar och bra form på flera spelare innebar att man tvingades göra några förändringar inför matchen mot Paderborn. Eric Smith var tillbaka efter sin skada och Lars Ritzka fick fortsätta från start i och med Philipp Treus skada. Ritzka imponerar på mig och avgjorde matchen med ett mycket fint mål. Från att jag tyckte att Manolis Saliakas och Philipp Treu är självklara startspelare så utmanar numera Lars Ritzka definitivt.

Han betraktas högt

En annan som också har gjort det mycket bra är Aljoscha Kemlein. När han kom i vintras var jag övertygad om att det var en tydlig utfyllnadsspelare. Att tränaren väljer att ändra på ett av ligans bästa centrala mittfält för att göra plats för Kemlein säger en del om att han bektraktas högt. Union Berlin, som han är utlånad från, bör vara mycket nöjda med hans utlåning och det var ett genidrag av klubben att förlänga hans kontrakt samtidigt som man lånade ut honom. Ingen omöjlighet att han återvänder till Union Berlin i en större roll nästa säsong.

Marcel Hartel flyttades ut till en vänsterkant och fick därmed köra en ny roll. Hartel har varit lagets bästa spelare så det finns alltid en risk i att flytta en spelare. Förutom om man då heter Hartel. Han gjorde det bra när han fick köra forward några matcher och nu imponerade han det riktigt bra på sin kant. En styrka från Fabian Hürzelers sida att han vågar rotera positioner för att göra plats åt alla. Modigt att ändra på ett välfungerade mittfält och modigt att köra Hartel på en delvis oprövad position. Detta gör mig tyvärr ännu mer övertygad om att Hartel inte kommer förlänga sitt utgående kontrakt, men hoppas givetvis att jag har fel.

Nya avstängningar väntar

Elias Saad missade matchen på grund av avstängning. Mot Karlsruher är han tillbaka, däremot finns det två nya avstängningar efter att Connor Metcalfe och Eric Smith drog på sig varsitt gult kort. Det femte gula kortet denna säsongen för båda. Övriga spelare som definitivt missar matchen är Scott Banks, Odelapo Afolayan och Simon Zoller. Erik Ahlstrand har fått en skadedrabbad start sedan han skrev på i vintras och väntar fortfarande på sin debut. Troligtvis missar han även denna matchen. Förhoppningen är att iallafall Philipp Treu och Carlo Boukhalfa är tillbaka.

Det blir således spännande att se hur man väljer att ställa upp. Givet att inga fler skador uppstår tror jag på följande elva (med en påminnelse om att det är fem dagar kvar till match och mycket kan hända):

Nikola Vasilj
Adam Dzwigala - Hauke Wahl - Karol Mets
Manolis Saliakas - Jackson Irvine - Aljoscha Kemlein - Lars Ritzka
Elias Saad - Johannes Eggestein - Marcel Hartel

Joakim Erikssonjoakimeriksson299@gmail.com2024-04-01 16:08:52
Author

Fler artiklar om St. Pauli