Höga insatser på spel mot mardrömsmotståndaren
Så här såg det ut senast HSV ställdes mot Holstein Kiel hemma på Volksparkstadion...

Höga insatser på spel mot mardrömsmotståndaren

Efter att både Stuttgart och Heidenheim tappat poäng har HSV nu chansen att ta tillbaka andraplatsen i tabellen. Dock krävs det att man lyckas besegra mardrömsmotståndaren Holstein Kiel hemma på Volksparkstadion.

Så var det efter en veckas lugn och ro dags för en ny ont-i-magen-match. Den nya veckan inleds nämligen med en som alltid oerhört viktig tillställning då HSV ställs mot mardrömsmotståndaren Holsten Kiel hemma på Volksparkstadion.
 
Senast var det nästjumbon Wehen Wiesbaden som stod för motståndet och naturligtvis blev det en onödigt spännande historia eftersom spelarna emellanåt verkar glömma bort hur man spelar fotboll. Stor hjälte blev den tidigare ratade David Kinsombi, som något överraskande fick chansen från start och tog den genom att näta två gånger om och fixade med minsta möjliga marginal tre blytunga poäng.
 
Passande nog är det hans före detta klubb som väntar härnäst. Kinsombi var trots sin unga ålder (född 1995) lagkapten i Holstein Kiel och kostade tre miljoner euro att lösa från sitt kontrakt. Tanken var att han skulle bli den store ledaren på mittfältet, men har haft svårt att hitta rätt i Hamburg och har mestadels agerat inhoppare eller suttit fast på bänken.
 
Med tanke på uppvisningen mot Wiesbaden får vi förutsätta att han kommer få chansen från start även nu mot sina gamla lagkamrater. Dock är Dieter Hecking inte alltid så förutsägbar som han ser ut att vara, och han har haft en tendens att bjuda på en och annan överraskning i sina laguppställningar.
 
Till exempel när han inför matchen mot Wiesbaden utan förvarning valde att stryka den tidigare självskrivne Daniel Heuer Fernandes från truppen, och i stället gav Julian Pollersbeck chansen mellan stolparna. Ett drag man sannerligen inte hade sett komma med tanke på vilken låg status Pollersbeck haft sedan Hecking tog över rodret. 
 
Glädjande är i alla fall att endast den ständigt skadade Ewerton och utfyllnadsspelaren Khaled Narey saknas på grund av skador. I övrigt är samtliga spelare tillgängliga för spel och sett till namnen ska Kiel inte ha en chans.
 
Så fungerar det ju dessvärre inte i fotboll, vilket vi fått erfara femtioelva gånger. Det är nämligen ytterst sällan HSV lyckas motsvara förväntningarna när man är förhandsfavoriter. Speciellt inte när det är något viktigt som står på spel – i det här fallet en uppflyttning till Bundesliga.
 
Just Holstein Kiel har varit en motståndare man haft väldigt svårt för. Förra säsongen förlorades både matcherna med 0–3 respektive 1–3 och det var aldrig något snack om saken. Höstens möte såg ut att sluta med ett nytt nederlag, om det inte vore för Timo Letscherts kvitteringsmål på övertid som gav en poäng.
 
Nu är det dock bara tre poäng som räknas och förutsättningarna är som alltid allt annat än optimala. Att både Stuttgart och Heidenheim tappade poäng den här omgången borde vara glädjande besked, men när senast lyckades HSV utnyttja en möjlighet trots att man fått den serverad på silverfat? Jag kan åtminstone inte dra mig till minnes när det skedde.
 
Bitter och pessimistisk? Snarare realistisk. Den här klubben har inte gjort någon glad på över ett decennium och även om jag av hela mitt hjärta önskar få se laget knyta nävarna och gå ut och pulverisera Kiel vet jag att det inte kommer hända. På sin höjd kommer man vinna tack vare ett turligt slumpmål, men någon kassaskåpssäker seger är blott ett dumdristigt önsketänkande.
 
Nåväl, låt oss ta igenom det här och hoppas på att kulan stannar på rött. För varje match just nu känns som en omgång roulette där precis vad som helst kan hända och där insatserna alltid är obehagligt höga.
 
Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viasat Sport Premium.
 
Preliminär laguppställning:
Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, Jung, Leibold – Fein – Hung, Kinsombi – Jatta, Pohjanpalo, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-06-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV