Individuell träning – OCH gemenskap trots allt
Jos Luhukay får, liksom alla vi andra, ta en dag sänder i dessa oroliga tider.

Individuell träning – OCH gemenskap trots allt

I skuggan av cornaviruset rullar något som liknar en vardag ändå vidare.

Träningsanläggningen på Kollaustraße ligger fortsatt öde, och det mesta tyder på att det kommer att vara så ett bra tag framöver. Det betyder att även den här veckan är det individuell träning som gäller för St. Paulis spelartrupp.

Just idag kan dock alla bara ligga på sofflocket och ta det lugnt, men i morgon så rullar det igång igen med gemensam konditionsträning på de träningscyklar som spelarna fick levererat hem till sig i veckan som gick. 

Utöver att sitta och trampa på en cykel har spelarna också fått individuella träningsscheman som kretsar kring styrka, smidighet och att stabilisera utsatta skadeområden.

Trots att var och en sköter sina övningar hemifrån kan man ändå säga att truppen på något sätt tränar tillsammans då samtliga möts i realtid via livevideo, Skype och så vidare. Självfallet ett viktigt inslag så att de, som inte har familjer och nära och kära omkring sig, dukar under av ensamhet och social tristess.

Det är givetvis ett speciell läge för alla inblandade, och som coach Luhukay säger: ”Det här är en extraordinär situation och vi alla upplever såklart en stor osäkerhet och oro. Vi får göra vårt bästa, men vi kan inte bara tänka på vår egen hälsa, utan vi måste också bry oss om våra medmänniskor.”
 
”Vi kan bara lösa detta tillsammans.”

Micke Möllermickael.moller@svenskafans.com2020-03-23 15:25:00
Author

Fler artiklar om St. Pauli