Wildparkstadion, 2022-10-02 13:30

Karlsruher SC - Nürnberg
3 - 0

Inför 1.FC Nürnberg – dags att vända den negativa trenden

Inför 1.FC Nürnberg – dags att vända den negativa trenden

13:30 på söndag står 1.FC Nürnberg för motståndet på Wildparkstadion. Kan KSC vända på den negativa trenden och ta tre poäng?

Landslagsuppehållet är äntligen över och vi kan glädja oss över en ny fullspäckad omgång av Zweite Bundesliga. För KSC kom uppehållet lägligt då de sista tre matcherna innebar endast 1 mål framåt och lika få poäng. Sista matchen mot Eintracht Braunschweig var dessutom riktigt krampaktig med väldigt lite eget spel på en regnblöt och ruskigt snabb gräsmatta.

Under uppehållet har laget fokuserat på träning och har dessutom hunnit med två träningsmatcher. Två segrar med 5 mål framåt i båda, först 5-1 mot Oberligalaget ATSV Mutschelbach och sedan 5-2 borta mot Bundesligalaget Mainz 05. Förhoppningsvis ger det självförtroende nog för en rolig söndag.

Inför matchen hittar vi KSC på plats 10 i tabellen medan Nürnberg parkerar 3 platser bakom på 13:e plats, endast en poäng bakom. Mycket talar för en jämn tillställning där viktiga poäng står på spel. Känslan är att säsongen står och väger lite just nu. Några riktigt bra prestationer har varvats med förluster mot bottenlagen. En seger på söndag kan vara det som får KSC att kunna kolla uppåt i stället för neråt resten av säsongen.

Laguppställningen hos KSC lär bli densamma som i de senaste matcherna. Det innebär att Fabian Schleusener ställs mot sitt gamla lag som han gjorde 49 matcher för innan han kom till KSC förra året. Schleusener har varit bra i år men måste vässa avsluten, det håller inte att missa två högklassiga lägen per match.

Matchen sänds på Viaplay här i Sverige med endast läktarljud. Så det blir att lyssna på Sportschau på sidan om.
 

Marcus Abrahamsson2022-09-30 22:59:08
Author

Fler artiklar om Karlsruher SC