2019-04-11 21:00

Benfica - Frankfurt
4 - 2

Inför: Benfica – Eintracht Frankfurt

Inför: Benfica – Eintracht Frankfurt

Kvartsfinal i Europa League väntar härnäst för sensationslaget Eintracht Frankfurt, som beger sig till Lissabon för det första mötet med Benfica.

Formkurvan fortsätter peka stadigt uppåt för Eintracht Frankfurt – som ännu är obesegrade under 2019. I Bundesliga är man i allra högsta grand inblandade i striden om en plats till höstens Champions League-gruppspel och i Europa League har man tagit sig hela vägen till kvartsfinal där man nu kommer ställas mot Benfica.
 
Vägen dit har på pappret inte varit helt enkel. Lazio, Marseille, Shakhtar Donetsk och Inter har alla försökt stoppa tyskarnas framfart, men misslyckats då Adolf Hütters manskap kört över allt som ställts i deras väg. Till sin hjälp har de i vanlig ordning haft ett massivt stöd i ryggen oavsett om man spelat hemma på kompakta Waldstadion eller i nordöstra Ukraina.
Detta har för ovanlighetens skull uppmärksamts enormt i Sverige och intresset för Eintracht Frankfurt har sällan varit så stort som det är just nu.
 
Det är inte endast på läktaren som ”Die Adler” väckt stor beundran. Även det som skett på planen har fått folk att börja intressera sig, och det mycket tack vare den offensivt frejdiga fotboll som spelats med topptrion Jovic, Haller och Rebic i spetsen. Tillsammans har trion sprutat in mål och sammanlagt noterats för över 50 fullträffar. Föga överraskande har det lett till att några av världens största klubbar börjat rycka i främst Jovic, som till sommaren väntas lämna för spel i antingen Barcelona, Real Madrid eller Bayern München.
Innan dess hoppas han få vara med och vinna ännu en titel med Frankfurt. Så sent som i fjol bevisade laget att man har en vinnarmentalitet då man besegrade Bayern München i den inhemska cupfinalen – så varför skulle man inte kunna gå hela vägen även i Europa League?
 
Motståndet i kvartsfinalen står Benfica för, som även de har en stark säsong i ryggen där man i skrivande stund toppar ligatabellen med samma poäng som rivalen Porto. Europa League fick man kliva in i efter att ha misslyckats ta sig vidare från gruppspelet i Champions League och har med nöd och näppe hunnit slå ut Galatasaray och Dinamo Zagreb.
Hemma på Estádio da Luz är man erkänt starka och det är främst där man lyckats visa upp sig från sin bästa sida. Den största stjärnan heter Joao Félix och är blott 19 år gammal, men har redan hunnit göra ett stort avtryck inom den portugisiska fotbollen. Deras bästa målskytt är dock en gammal Frankfurt-bekanting i form av Haris Seferovic. Schweizaren fick det aldrig att stämma fullt ut på tysk mark och lämnade för snart två år sedan för att fortsätta karriären i Lissabon – där han gjort stor succé. Nu hoppas han kunna visa sin gamla arbetsgivare vad han egentligen går för och är troligtvis laddad till tänderna inför det stundande dubbelmötet.
 
Under gårdagen anlände Frankfurt-spelarna till den portugisiska huvudstaden och gjorde det med en stark besättning. Haller, Gacinovic och Rode har varit frågetecken inför tillställningen, men fanns alla med på planet och räknas vara redo för spel.
Som vanligt väntas ett starkt bortafölje finnas på plats då en bra bit över 5000 anhängare spås göra resan för att supporta laget i deras hjärtan. Räkna således med en grym stämning inne på arenan då även Benficas fans är välkända för att synas och höras i samband med match.
 
En annan sak klubbarna har gemensamt är något – i fotbollsvärlden – så ovanligt som ett djur. Benfica och Eintracht Frankfurt har nämligen båda en livs levande örn som alltid finns på plats vid matchdagar och som symboliskt flyger några varv innan avspark till publikens stora glädje. Örnen i Frankfurt heter Attila medan Benficas gå under namnet Águia Vitória.
Därmed kan kvällens tillställning med allt rätt benämnas som ”Örnarnas kamp” – där båda klubbarna hoppas kunna ta plats i förarsätet inför returen på Waldstadion om exakt en vecka. På förhand känns det väldigt öppet då det väntas skapas rikligt med målchanser. Således gäller det att Frankfurts topptrio är på tårna och har siktet inställt, vilket de den här säsongen bevisat att de allt som oftast har.
 
Matchen startar klockan 21:00 och går att se på Eurosport Player.

Preliminära laguppställningar:

Benfica: Vlachodimos – Grimaldo, Dias, Ferreira, Almeida – Taarabt, Florentino, Samaris, Fejsa – Seferovic, Pizzi

Eintracht Frankfurt: Trapp – Hinteregger, Hasebe, N’Dicka – da Costa, Fernandes, Willems, Kostic – Rebic – Jovic, Haller

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2019-04-11 12:45:00
Author

Fler artiklar om Frankfurt