2021-04-09 18:30

Hamburger SV - SV Darmstadt 98
1 - 2

Inför Darmstadt 98: Inget utrymme för fler haverier

Inför Darmstadt 98: Inget utrymme för fler haverier

Fem dagar efter debaclet mot Hannover 96 ska HSV försöka hoppa upp på hästen igen då man ställs mot Darmstadt 98 hemma på Volksparkstadion.

Frustrationen var minst sagt påtaglig efter det att domaren blåst av söndagens tillställning mellan Hannover 96 och HSV. Den bedagade räven Aaron Hunt hade mäktat med något så ovanligt som ett hattrick och precis allt talade för att 34-åringens imponerande bedrift skulle rendera i tre extremt värdefulla poäng i jakten på en återkomst till Bundesliga.

Hannover hade dock inte gett upp hoppet trots tre mål i baken och efter en mindre beundransvärd uppvisning av vårt försvar hade man lyckats reducera två gånger om. Med fem minuter kvar att spela fullbordades upphämtningen och det kom sannerligen inte som en chock efter de senaste årens otaliga sammanbrott och eviga motgångar. Men besvikelsen var givetvis ändock stor över att man inte lyckats förvalta en tremålsledning mot ett mittenlag.

Fem dagar senare har det blivit dags för nästa match och den här gången är det Darmstadt 98 som väntar hemma på Volksparkstadion. En match som HSV egentligen ska vinna utan några större bekymmer, men efter söndagens debacle är det svårt att känna någon större hoppfullhet.

Darmstadt har hittills stått för en mjäkig säsong och går att hitta i tabellens undre skikt utan att på allvar vara involverade i bottenstriden. Förmodligen kommer man inom kort säkra kontraktet för fortsatt spel i andraligan då det inte lär behövas särskilt många fler poäng.

Frågan är dock hur situationen sett ut om man inte haft Serdan Dursun och Tobias Kempe i laget. Anfallaren och mittfältaren är nämligen de som stått bakom det mesta i offensiv väg och utan dem hade man troligtvis vid det här laget legat sämre till i tabellen.

Hur som helst är tre poäng i kväll ett måste för HSV, som inte har råd med fler vanvettiga kollapser. Sju matcher återstår och i ärlighetens namn kan det mycket väl komma att krävas att man vinner åtminstone sex av dem för att försäkra sig om en uppflyttning.

Daniel Thioune har nu haft några dagar på sig att fundera över hur han ska mönstra sitt lag, för inte kommer det bli samma startelva som senast. Först och främst är mittfältstalangen Amadou Onana avstängd efter att ha dragit på sig fem gula kort, men undertecknad räknar kallt med att Thioune agerar genom att åter starta med Simon Terodde och Jeremy Dudziak – som så här långt varit lagets viktigaste spelare. Alltså vill vi inte se några fler dumdristiga experiment som att spela oduglige Bobby Wood från start.

I och med att Holstein Kiel hamnat i en formsvacka har HSV nu helt och hållet saken i sina egna händer gällande om det ska bli någon uppflyttning eller inte. Spelschemat är som tidigare nämnt helt klart överkomligt och det är verkligen upp till bevis om spelarna har pannbenet som krävs för att tränga undan minnen från fjolårssäsongen och göra det som måste göras för att det här ska gå vägen.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viasat Fotboll och Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Vagnoman, Heyer, Ambrosius, Leibold – Gjasula – Hunt, Dudziak – Wintzheimer, Terodde, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-04-09 07:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV