Inför Dynamo Dresden: Uppgivet på förhand

Inför Dynamo Dresden: Uppgivet på förhand

Efter måndagens debacle mot Holstein Kiel är förväntningarna låga när HSV under fredagskvällen ställs mot tabelljumbon Dynamo Dresden på bortaplan.

Just nu längtar man mest efter att säsongen ska ta slut. Sedan får det kvitta om det blir en återkomst till Bundesliga eller inte. För oavsett hur det slutar kan vi konstatera att dagens spelartrupp inte är redo för en uppflyttning.
 
Så sent som i måndags fick vi återigen ett bevis på det då man på övertid släppte in ett mål som kostade värdefulla poäng. Något som blivit till en dålig vana och årets säsong börjar mer och mer påminna om fjolårets upplaga där spelarna saknade pannbenet som krävdes när det väl gällde som mest.
 
Härnäst väntar ett bortamöte med tabelljumbon Dynamo Dresden som slåss för sin fortsatta existens i andraligan. Till skillnad från HSV visar deras spelare en kämpaglöd och deras stora problem är i stället bristande kvalitet. Hopper lever dock i allra högsta grad och det skulle inte förvåna mig det minsta om de tvålar till HSV. 
 
Det spelar nämligen ingen roll om det är ett topplag eller ett bottenlag som HSV ställs mot, det ser lika virrigt och fantasilöst ut. För att inte tala om att bränna målchanser. Man måste den här säsongen ha slagit rekord i antal missade chanser. Det är i match efter match man lyckas med konststycket att skjuta antingen över eller vid sidan om målet, alternativt mitt på målvakten.
 
Som du förstår har jag gett upp hoppet, och det gjorde jag redan innan coronaviruset lamslog hela världen. Jag har följt den här klubben tillräckligt länge för att se och känna igen signalerna som spelarna visar upp. Det verkar inte spela någon roll vilka spelare som finns i truppen eller vem som är tränare, det är ändå samma jävla visa år efter år.
 
Så jag är fast inställd på en ny säsong i ”Zweite” och även om det givetvis är trist och ovärdigt är det välförtjänt. För när man med jämna mellanrum slarvar bort segern genom att släppa in onödiga mål på övertid förtjänar man helt enkelt inte att spela i Bundesliga.
 
Vi får väl se hur det går mot Dynamo Dresden, men jag skulle faktiskt bli förvånad om det slutar med en vinst.
 
Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viasat Sport Premium.
 
Preliminär laguppställning:
Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Fein, Hunt – Jatta, Kinsombi, Kittel – Pohjanpalo

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-06-12 07:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV