2021-01-23 13:00

Braunschweig - Hamburger SV
2 - 4

Inför Eintracht Braunschweig: Ge oss en favorit i repris

Inför Eintracht Braunschweig: Ge oss en favorit i repris

Efter den imponerande storsegern i måndags ska HSV nu försöka upprepa bedriften då man ställs borta mot bottenlaget Eintracht Braunschweig.

Vi var många som i måndags blev överraskade när ett sällsynt piggt HSV demolerade VfL Osnabrück hemma på Volksparkstadion. Hela 5–0 visade resultattavlan när domaren satte pipan mot munnen och blåste för slutsignal – vilket är vår största seger under de snart tre säsongerna vi spenderat i andraligan.

Mest häpnadsväckande var kanske ändå att Simon Terodde inte skrev in sig i målprotokollet (även om det femte målet i grund och botten var hans). Den 32-årige målmaskinen har annars haft för vana att ikläda sig hjälterollen den här säsongen, men det är naturligtvis glädjande att det finns fler än han som vet hur man hittar nätet.

Nu väntar nästa stopp på resan tillbaka mot Bundesliga och det på Eintracht-Stadion, där klassiska Eintracht Braunschweig huserar. En förening som likt HSV haft några jobbiga år bakom sig med en vända i tredjeligan där man med nöd och näppe säkrade kontraktet. Sedan den här säsongen är man dock tillbaka i ”Zweite”, men har inte lyckats övertyga fullt ut och ligger i skrivande stund på negativ kvalplats – bara en poäng mer än vad St. Pauli har som tillsammans med Würzburger Kickers innehar nedflyttningsplatserna.

Tre poäng är således att förvänta sig av HSV, som vunnit fem av sina sex senaste matcher. Daniel Thioune verkar äntligen funnit en startelva som levererar och väntas för fjärde matchen i rad ställa upp med samma manskap. Förhoppningsvis ett tecken på att saker och ting börjar stabilisera sig så smått. Som vanligt tar vi dock inte ut något i förskott.

Förutom det faktum att HSV på pappret är ett betydligt bättre lag än Eintracht Braunschweig är tre poäng av största vikt för att inte riskera förlora serieledningen. VfL Bochum, Fortuna Düsseldorf och Holstein Kiel är alla hack i häl – och även Greuther Fürth smyger runt i toppskiktet även om de förmodligen inte håller måttet i längden.

Efter den här omgången är halva serien spelad och lyckas HSV skörda lika många poäng under våren som man gjort under hösten bör det räcka för en uppflyttning. Så låt oss nu hoppas på en favorit i repris från den senaste matchen, även om Terodde givetvis mer än gärna får sätta dit ett par bollar för att hålla igång formen.

Matchen startar klockan 13:00 och går att se på Viasat Fotboll samt Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Vagnoman, Leistner, Ambrosius, Leibold – Heyer – Dudziak, Kinsombi – Jatta, Terodde, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-01-22 17:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV