2021-08-28 13:30

FC Heidenheim - Hamburger SV

Inför: FC Heidenheim: "Gå ut och bara vinn"
Det är dags för Hamburg att börja vinna igen

Inför: FC Heidenheim: "Gå ut och bara vinn"

På lördagen reser HSV ner till de södra delarna av Tyskland för att ställas mot FC Heidenheim. Som supporter hoppas man alltid på vinst, men denna gången lite extra.

Efter att ha blivit utbuade i både St Pauli och Stellingen är självförtroendet i HSV troligtvis på botten. Bättre blir det nog inte när laget ställs inför mardrömsmatchen mot Heidenheim på bortaplan. För vi minns väl alla hur det gick de två föregående åren. Corona-säsongen 2020 hade vi chansen att knipa en kvalplats till Bundesliga om vi slog Heidenheim i säsongens näst sista omgång. Efter 0-1 av Joel Pohjanpalo i början av andra halvlek kändes det ändå lovande. Men Hamburg gjorde en Hamburg och släppte in 1-1 i minut 80 samt 2-1 i minut 95. I och med resultaten i den sista omgången (som jag helst inte nämner) var det istället Heidenheim som knep kvalplatsen mitt framför ögonen på HSV. Förra säsongen då? Det stod 0-2 till Hamburg efter 24 minuter spelade men när domaren blåste av matchen stod det 3-2 till Heidenheim. Självklart kom 3-2 målet i den 90:e minuten efter att Sven Ulreich och Toni Leistner kört tikitaka i eget straffområde och en Heidenheimforward kommit emellan.


Viktigast av allt inför matchen på lördag blir att sätta försvaret. I stunder mot St Pauli och Darmstadt har det varit mer ihåligt än en Schweizerost. Sitter försvaret blir det en stabilare grund som laget kan bygga sitt spel kring. Som det har sett ut senast flänger laget fram och tillbaka på grund av alla omställningar motståndarna får. Anfallet ser annars väldigt bra ut. Det har skapats många lägen och de där framme känns relativt heta. Men så länge backlinjen fortsätter att brista minskar chanserna till framgång. 


I övrigt är skadelistan i HSV är fortsatt kort och ingen spelare är avstängd. Dock är Vagnoman fortfarande borta efter skadan i derbyt. Tim Walter har fortsatt inte mycket att klaga på kring truppläget. Jag själv ser gärna att han startar med den unge finnen Anssi Suhonen. Han känns som en lovande spelare om han får lite matcher i benen. Det blir annars viktigt att sätta en elva som är tänkt att spela hela tiden. För mycket byten mellan spelare och formationer kommer leda till en ständig osäkerhet och sannolikt även sämre resultat. 

Blir resultaten sämre blir även missnöjet kring Tim Walter större. Ett lag som Hamburg har inte svårt att sparka tränare och om det skulle ske igen blir det bara att börja radera allt som har skett tidigare och börja om på en ny kula. Hamburg kan liknas vid ett korthus som nästan är färdigbyggt. Men precis när sista kortet ska sättas på toppen rivs alltihop och man får börja om från noll igen. 


Motståndarlaget har annars inlett säsongen hyfsat med en förlust, två kryss och en vinst. Dock har de rödblåa från söder bara mäktat med att göra tre mål på de fyra inledande matcherna. Två av dessa kom dock från den 194 cm långa forwarden Tim Kleindienst. Någon som Hamburgförsvaret möjligtvis får se upp för. Laget knep som sagt mycket starkt en kvalplats säsongen 2019/2020. Förra säsongen blev dock inte lika lyckad och laget hamnade tillslut på en åttonde placering. Det flesta spelarna från förra säsongen är även kvar denna säsong. 


Nu gäller det att bara vinna för die Rothosen. Börja matchen med att sparka ner en motståndare för att visa att ni inte tillåter det här dåliga spelet. Använd de negativa resultaten på bästa sätt och gå ut och bara kör över motståndet. Det är inte läge att tycka synd om sig själva och börja köra något tikitaka spel. Kör över dem! Oavsett hur det ser ut. Gå ut och bara vinn!
 

Gustav Bjäresten2021-08-27 13:06:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV