Inför Freiburg – Werder Bremen: Kohfeldts sista match?

Inför Freiburg – Werder Bremen: Kohfeldts sista match?

En ny publikfri omgång väntar i Bundesliga. Denna gång ställs SC Freiburg mot ett Werder Bremen i kris.

Om SC Freiburg
Till mötet med Werder Bremen kommer Freiburg med ett stort självförtroende efter att ha spelat 1-1 mot Leipzig. Det var nog inte många som trodde att Freiburg skulle klara av att ta en poäng mot Leipzig, men som många gånger förr spelade Freiburg ett disciplinerat försvarsspel och visade upp sin målfarlighet på fasta situationer. Freiburg hade faktiskt kunnat ta alla tre poäng, men Höler stod någon ynka centimeter offside på frisparken som slogs i samband med Kochs bortdömda mål på tilläggstid.
 
Leipzig å sin sida gick inte riktigt att känna igen. Tajmingen och samspelet mellan spelarna var inte synkat i omstarten. Likväl var Freiburgs prestation imponerande med tanke på de svåra förutsättningarna inför matchen. Det tycktes nästan som att Freiburg inte påverkats alls av det långa uppehållet. Utöver prestationen var det också glädjande att ingen spelare i Freiburg skadade sig mot Leipzig. Det finns ju en viss oro kring att spelare i Bundesliga framförallt ska dra på sig muskelskador.
 
Möjlig startelva:
Schwolow – Gulde, Lienhart, Heintz – Schmid, Koch, Höfler, Günter – Höler, Grifo – Petersen
 



Om Werder Bremen
Nästa säsong kommer Werder Bremen spela i Zweite Bundesliga. Det var i alla fall känslan efter måndagsmatchen mot Bayer Leverkusen. Visserligen är ”die Werkself” ett starkt topplag denna säsong, men spelet som Werder Bremen visade upp var rent ut sagt bedrövligt – vilket även resultatet 1-4 indikerar. Förlusten innebar dessutom att Werder Bremen har satt ett nytt rekord i form av tio raka segerlösa matcher på hemmaplan.

Efter förlusten mot Leverkusen har norrmannen Rune Bratseth – klubblegendar i Werder Bremen – sagt att han inte kan se tränaren Kohfeldt rädda Bundesliga-kontraktet. Och visst kan man vara beredd att hålla med. Laget har ingen tydlig spelidé, Kohfeldt uppträder ängsligt emellanåt, passningsspelet är uselt, målvakten Pavlenka saknar självförtroende och stjärnan Maximilian Eggestein kommer inte upp i förväntad nivå. Sportchefen Baumann har dock fortsatt förtroende för Kohfeldt, men som alla vet kan det gå väldigt snabbt i tränarkarusellen. Blir Freiburg-matchen Kohfeldts sista som huvudtränare för Werder Bremen?

Möjlig startelva:
Pavlenka – Gebre Selassie, Veljkovic, Vogt, Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Klaassen – Bittencourt, Rashica – Selke
 


Tips
Freiburg har denna säsong inte varit lika starka på hemmaplan som man normalt är. Men Freiburg är ett mycket mer samspelt lag än Werder Bremen och går in till matchen utan kniven mot strupen. Därför vore det en överraskning om Freiburg inte vinner lördagsmatchen. Det som främst talar för Werder är att laget har oförutsägbare Rashica, som på egen hand kan skjuta det grönvita laget till seger. Mitt tips är dock att Freiburg vinner med 2-1.
 

Fabian Dahlström2020-05-22 11:05:00
Author

Fler artiklar om Freiburg

Del 2: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är Freiburg II
Del 1: Talangerna som vill vinna 3.Liga - det här är SC Freiburg II