Inför Greuther Fürth: Fortsätter segersviten?
Toni Leistner är tillbaka och kommer spela en viktig roll för HSV.

Inför Greuther Fürth: Fortsätter segersviten?

Landslagsuppehållet är över och det är återigen dags för spel i Zweite. HSV hoppas kunna knipa tredje raka segern men skadeläget i truppen är bekymmersamt.

Sportpark Ronhof Thomas Sommer är knappast något favoritresmål för HSV. Ingen har väl glömt det senaste mötet lagen emellan när Greuther Fürths Håvard Nielsen dunkade in 2–2 i matchens sista minut. Mönstret att släppa in mål i sista minuten förföljde sedan Hamburg under årets resterande matcher, något som i slutändan kostade klubben en plats till den tyska fotbollens finrum.

Trots förra säsongens haveri tycks Hamburg nu ha hittat nytt mod. Laget har inlett med två raka segrar och kan därför resa till norra Bayern med gott självförtroende. Det som oroar är skadeläget i truppen, i synnerhet på backsidan.

Bekräftat är att kapten Tim Leibold inte kommer att komma till spel på lördag, det gör inte heller hans ytterbackskollega Joshua Vagnoman. Mittbackslöftet Stephan Ambrosius testades förra veckan positivt för covid-19 och således är också han indisponibel. Detta är givetvis oerhört tunga avbräck som innebär att styrman Daniel Thioune kommer tvingas att möblera om ordentligt i backlinjen. 

Det positiva är att Toni Leistner är tillbaka från sin avstängning och undertecknad skulle bli mycket överraskad om han inte återfinns i lördagens startelva. På högerbacken finns Jan Gyamerah som ett pålitligt alternativ och mycket talar nu också för att blott 19-åriga Bryan-Anthony Hein kommer få chansen att debutera i Hamburgtröjan. På tal om tröjor så ska det också nämnas att till helgen kommer Hamburg för första gången att spela i sina nya bortatröjor.

Den kanske mest glädjande nyheten är trots allt att HSV äntligen har hittat en utpräglad förstamålvakt. Värvningen av Bayern Münchens Sven Ulreich kan inte ses som något annat än en klassvärvning. Inget ont om Daniel Heuer Fernades, men han har visat sig vara alldeles för ojämn i mitt tycke. Daniel Thioune var också tydlig när han i veckan förklarade att Sven Ulreich är en spelare som höjer kvalitén på laget och det är han som kommer att stå mellan stolparna till helgen.

Så med en kvalitetmålsvakt i Sven Ulreich och en stekhet Simon Terodde på topp har die Rothosen alla möjligheter att hämta hem tre nya poäng på lördag. Vi vet dock att man aldrig kan ta ut en seger i förskott när det handlar om HSV.

Samuel Zurawski2020-10-16 22:15:00

Fler artiklar om Hamburger SV