2021-04-04 13:30

Hannover 96 - Hamburger SV
3 - 3

Inför Hannover 96: Sluttampens första stora test

Inför Hannover 96: Sluttampens första stora test

Det sista landslagsuppehållet är förbi och nu väntar Hannover 96 på bortaplan i en match där HSV ska bevisa att man har vad som krävs för att undvika ett nytt fiasko under säsongens sista etapp.

Efter ett landslagsuppehåll som sträckt sig över en halv evighet har det äntligen blivit dags för HSV att spela match igen. Motståndet står vännerna Hannover 96 för borta på trevliga HDI-Arena och det ska bli oerhört spännande att se om spelarna lyckats konservera den fina form man visade upp precis innan uppehållet tog vid.

För den som är i behov av att friska upp minnet hade HSV fem segerlösa matcher i följd när man i mitten av mars drabbade samman med serieledande Bochum. På förhand var det inte mycket som talade för något annat än ett nytt blytungt nederlag, men tack vare en tidig utvisning på Danny Blum och en någorlunda solid insats av försvaret lämnade man det sjabbiga Ruhrområdet med tre extremt värdefulla poäng i bagaget.
I matchen därefter spelade man byxorna av Heidenheim hemma på Volksparkstadion – trots att nyckelspelarna Simon Terodde och Jeremy Dudziak saknades. En prestation som fick en att känna hopp inför den sista etappen av säsongen som nu tar sin början.

Åtta matcher återstår att spela och det vore till att vara kräsmagad om man beklagade sig över det resterande spelschemat. Förutom Hannover och Karlsruhe befinner sig i skrivande stund samtliga av de kvarstående motståndarna på tabellens nedre halva och krasst räknat bör HSV kunna inkassera omkring 20 poäng – vilket ska räcka till en uppflyttning.

Vi ska dock inte göra något så dumt som att gå händelserna i förväg, för om det är något den här föreningen är världsledande på så är det att göra sina anhängare besvikna. Så vi gör som vanligt och fokuserar på en match i taget där bataljen mot Hannover är först ut.

Glädjande nyheter är att samtliga spelare är tillbaka i träning och det är endast försvarsgeneralen Toni Leistner som ännu behöver mer tid innan han är fit for fight efter lite mer än två månaders frånvaro. Terodde har återhämtat sig efter att ha dragits med coronaviruset och Dudziaks ständigt krånglande skuldra är åter smärtfri. Så det är ett starkt manskap som beger sig de 15 milen ner till Hannover.

Den stora frågan är bara hur Daniel Thioune kommer välja att mönstra sitt lag med tanke på den strålande insatsen mot Heidenheim. Om man ska tro ansenliga Kicker kommer det göras en förändring i startelvan jämfört med senast, och det är att Terodde kliver in i stället för Bobby Wood – som mycket överraskande gjorde sin första match från start den här säsongen. Förhoppningsvis var det även hans sista då det nu äntligen står klart att fiaskoanfallaren lämnar klubben till sommaren för spel med Real Salt Lake hemma i USA.

Förutsatt att Kickers preliminära laguppställning stämmer kommer det finnas gott om kapital att slänga in från bänken om det skulle behövas i form av bland annat Dudziak, Kinsombi och Jatta. Spelare som definitivt kan påverka matchbilden.

Om vi avslutningsvis ska ta oss en snabb titt på motståndarna så har Hannover en risig period bakom sig då man inte vunnit någon av sina fyra senaste matcher. Hela deras säsong har varit svajig där man på hemmaplan har ett betydligt mer smickrande facit än vad man har borta. Få spelare har överraskat positivt och det lär hända en hel del under kommande sommar då truppen är i behov av en restauration. Men det finns utan tvekan en och annan spelare som kan ställa till med bekymmer där duon Marvin Ducksch och Genki Haraguchi bevisat att de vet hur man får bollen i nät.

Summa summarum är det ett intressant test som väntar HSV efter uppehållet då vi ska få reda på hur laget står sig. Just nu känns det som att mycket hänger på den psykologiska biten där spelarna ska försöka undvika att för tredje året i rad få kalla fötter och slarva bort en återkomst till den tyska fotbollens finrum.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viasat Fotboll eller Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Vagnoman, Ambrosius, Heyer, Gyamerah – Onana – Kittel, Leibold – Hunt – Terodde, Wintzheimer

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-04-03 10:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV