2021-03-20 13:00

Hamburger SV - FC Heidenheim
2 - 0

Inför Heidenheim: Tuff uppgift utan nyckelspelarna

Inför Heidenheim: Tuff uppgift utan nyckelspelarna

Varken Simon Terodde eller Jeremy Dudziak kommer till spel när HSV tar emot svårspelade Heidenheim hemma på Volksparkstadion.

Efter fem matcher i följd utan någon vinst bröts den negativa sviten förra veckan när serieledande Bochum besegrades på bortaplan. På förhand var det inte mycket som talade till HSV:s fördel och frågan är om man hade lämnat gruvstaden om det inte vore för det röda kort som Danny Blum drog på sig tio minuter innan halvtidsvilan.

Det var nämligen ingen fläckfri insats Daniel Thiounes manskap stod för, men det spelar mindre roll när man ändå lyckades bärga tre poäng. I och med det lever fortfarande hoppet om en återkomst till den tyska fotbollens finrum när det nu återstår nio matcher innan säsongen är till ända.

Spelschemat är helt klart överkomligt, även om det defintivt inte finns några poäng att räkna hem på förhand. Speciellt inte mot de kommande motståndarna som de senaste säsongerna ställt till med oreda.

Heidenheim är det som väntar hemma på Volksparkstadion och tar vi oss en titt på hur de senaste fem mötena slutat är det ingen munter syn. Den första matchen vann HSV med 3–2 efter ett hattrick signerat Pierre-Michel Lasogga, därefter hittar vi ett kryss och tre nederlag. Med andra ord är det lite av en mardrömsmotståndare som kommer på besök.

Som om det inte vore skrämmande nog kommer Thioune tvingas klara sig utan flertalet nyckelspelare. Simon Terodde har testat positivt för covid-19 och kommer därmed inte till spel. Det gör inte heller Jeremy Dudziak som återigen gjort illa sin axel. Därtill är både David Kinsombi, Toni Leistner och Rick van Drongelen sedan tidigare indisponibla.

Vi kommer således få se ett någorlunda reservbetonat HSV försöka följa upp segern senast mot Bochum. Det mest troliga är att Manuel Wintzheimer ersätter Terodde på topp medan Tim Leibold kliver in i stället för Dudziak då han är tillbaka från sin avstängning. Även Klaus Gjasula kan vara ett alternativ som ersättare till Dudziak.

Det är minst sagt tunga avbräck då Terodde och Dudziak varit lagets viktigaste spelare den här säsongen. Samtidigt är det här en enorm chans för Wintzheimer att bevisa sig, som sedan mitten av december enbart agerat inhoppare.

Dagens batalj blir den sista innan det annalkande landslagsuppehållet och med tanke på bortfallen är det ett välkommet sådant. Förhoppningsvis får vi se en lika pigg laginsats som under den senaste hemmamatchen mot Holstein Kiel. I så fall är chanserna till att bärga tre välbehövliga poäng goda.

Matchen startar klockan 13:00 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Gyamerah, Ambrosius, Heyer – Vagnoman, Onana, Hunt, Leibold – Jatta, Wintzheimer, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-03-20 07:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV