2021-10-30 20:30

Hamburger SV - Holstein Kiel
1 - 1

Inför Holstein Kiel: Hög tid för ett trendbrott
Lewis Holtby återvänder till Volksparkstadion för första gången på över två års tid.

Inför Holstein Kiel: Hög tid för ett trendbrott

Efter att aldrig tidigare ha lyckats besegra Holstein Kiel i andraligan har HSV nu ett ypperligt läge att bryta trenden och samtidigt inkassera tre viktiga poäng.

Otroligt nog har HSV inom loppet av en vecka vunnit två matcher och självförtroendet bör således vara i topp hos spelarna inför den kommande bataljen med Holstein Kiel hemma på Volksparkstadion.

Förra fredagen kunde Paderborn sent omsider besegras tack vare ett läckert segermål av inhoppande Tommy Doyle i den fjärde övertidsminuten. Fyra dagar senare ställdes man borta mot ett Nürnberg som inte hade förlorat en match den här säsongen. Mittbacken Jonas David gav HSV ledningen, men hemmalaget lyckades kvittera och matchen gick till en mållös förlängning – vilket innebar straffläggning. Det blev en dramatisk sådan, men tack vare en storspelande Daniel Heuer Fernandes i målet och fyra säkra straffskyttar i form av Kinsombi, Kittel, Schonlau och tidigare nämnda David fick de tillresta fansen jubla tillsammans med sina hjältar i Bayernnatten.

Så det har inte varit några självklara vinster för Tim Walters manskap, men det har inte heller direkt varit några glada amatörer man ställts mot. Därmed anser jag att spelarna ska hyllas för sina prestationer och för att man vägrat ge upp innan domaren blåst för slutsignal. Det har burit frukt och förhoppningsvis stärkt truppens motivation inför kommande match.

Holstein Kiel har så här långt varit en stor besvikelse då man trots en på pappret intressant och slagkraftig trupp inte fått spelet att stämma. Två segrar, fyra kryss och fem förluster lyder deras resultatrad inför besöket på Volksparkstadion och i veckans cupmatch blev det respass efter att ha blivit pulveriserade av Hoffenheim med 1–5. Tränare har man redan bytt, men det har inte gett någon önskad effekt och det tidigare så stabila topplaget i 2. Bundesliga ser den här säsongen ut att tvingas slåss för sin fortsatta existens i ligan i stället för om att ta steget upp till Bundesliga.

Förutom de två tidigare HSV-talangerna Finn Porath och Ahmet Arslan finns det även numera två minst sagt välbekanta ansikten i Kiel då Lewis Holtby och Fiete Arp spelar i klubben. Nu ska de för första gången på över två år återvända till deras gamla hemmaarena och det kommer utan tvekan vara en special tillställning för duon, som aldrig hymlat med sina känslor för HSV och staden Hamburg.

Ett stort frågetecken inför matchen är vem som ska vakta HSV-målet. Heuer Fernandes har den här säsongen varit solklar etta mellan stolparna, men i samband med straffläggningen mot Nürnberg gjorde 28-åringen illa sitt knä och det är högst osäkert om han kommer hinna vara i speldugligt skick till på lördag. I så fall talar det mesta för att Marko Johansson kommer få debutera. Svensken har hittills bara fått sitta på bänken, men är förmodligen sugen på att revanschera sig efter den senaste träningsmatchen mot Wolfsburg där han efteråt kritiserades för sina ingripanden.

En spelare som defintivt inte kommer till spel är Tim Leibold. Vänsterbacken slet av korsbandet mot Nürnberg och blir borta resten av säsongen. Miro Muheim känns som den självklare ersättaren, men det spekuleras om att Walter inte är övertygad om schweizaren och funderar på att testa någon annan spelare på positionen. Något som inte skulle komma som en överraskning då tränaren tidigare experimenterat en del med sina laguppställningar.

Det kanske också krävs något extra oväntat för att HSV ska kunna besegra Kiel. Det har man nämligen aldrig tidigare lyckats med under sejouren i andraligan, men det vore på tiden med ett trendbrott och förutsättningarna har aldrig varit så goda som de är nu.

Dock ska man inte glömma att HSV har en tendens att vara som sämst när det gäller som mest och där favoritskapet är som störst. Därför råder jag alla mina likasinnade kamrater att inte ha alltför uppskruvade förväntningar inför matchen – även om det är svårt att inte vilja vara positiv efter en fantastisk vecka.

Matchen startar klockan 20:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, David, Schonlau, Gyamerah – Meffert – Kinsombi, Kittel – Wintzheimer, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-10-29 13:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV