2021-11-20 13:30

Hamburger SV - Jahn Regensburg
4 - 1

Inför Jahn Regensburg: Ska Johansson hålla tätt mot succélaget?

Inför Jahn Regensburg: Ska Johansson hålla tätt mot succélaget?

HSV tar emot ett Jahn Regensburg hemma på Volksparkstadion som så här långt varit en av säsongens största positiva överraskningar.

Årets sista landslagsuppehåll är till ända och det är nu fullt fokus på ligaspelet som gäller innan den annalkande vinterpausen tar vid om nästan exakt en månads tid. Innan dess ska inte mindre än fem matcher spelas och efter en svårbedömd inledning på säsongen är det nu dags för laget att börja visa framfötterna om man ska vara med i toppen och strida.

Det är dock ingen enkel uppgift som väntar härnäst när succélaget Jahn Regensburg kommer på besök. Den lilla föreningen har överraskat allt och alla och är inför lördagens match tvåa i tabellen bakom St. Pauli. Främst i offensiv väg har man imponerat stort och det är bara Darmstadt som lyckats hitta nätet fler gånger, mycket tack vare Sapreet Singh som fått en pangstart på sin tid i klubben.
22-åringen tillhör inga mindre än Bayern München, men är av förklarliga skäl inte tillräckligt vass för att kunna utmana om speltid där och har därför för andra säsongen i följd skickats ut på lån. Till skillnad från i Nürnberg – som han representerade under första halvan av fjolårssäsongen – har han i Regensburg hittat rätt och får anses vara en av seriens mest spännande spelare.

Med andra ord gäller det för Marko Johansson och hans försvarslinje att hålla ögonen på nyzeeländaren om det inte ska bli en jobbig eftermiddag på Volksparkstadion.

Allt talar för att Johansson återigen kommer få chansen mellan stolparna då Daniel Heuer Fernandes fortfarande har problem efter den knäskada han åtdrog sig i cupmatchen mot Nürnberg för snart en månad sedan. Risken finns att 29-åringen inte kommer till spel något mer under ”Hinrunde” och då är det alltså upp till svensken att försöka hålla tätt bakåt. En uppgift han hittills lyckats hyfsat väl med även om han släppt in ett mål i både sina framträdanden. Mot Regensburg lär han defintivt ställas på prov och det finns inga utrymmen för enkla misstag.

Det är inte bara Heuer Fernandes som tar plats i sjukstugan. Sedan tidigare befinner sig både Stephan Ambrosius och Josha Vagnoman där, och så även Tim Leibold som slet av korsbandet i den tidigare nämnda cupmatchen mot Nürnberg. Det senaste tillskottet är Jonas David som dras med muskelproblem och kommer således inte till spel. Troligtvis blir det Mario Vuskovic som ersätter honom och bildar mittlås med kapten Sebastian Schonlau. Men det kan även bli så att Moritz Heyer tar klivet in från högerbacken och att Jan Gyamerah får chansen från start – vilket känns som ett säkrare alternativ.

I övrigt är det inga större överraskningar att vänta i Tim Walters startelva, utan vi lär åter få se Robert Glatzel ta plats som anfallare trots att han den senaste tiden varit iskall framför målet.

Något som fick många fans att dra på smilbanden en aning var när det tidigare i veckan uppmärksammades att HSV är den professionella klubb i Tyskland som nu spelat flest matcher i följd utan att ha förlorat. Den förlustfria sviten är nu uppe på tio matcher och givetvis hoppas vi att den kommer fortsätta ticka på även efter mötet med Regensburg.

Matchen startar klockan 13:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Johansson – Heyer, Vuskovic, Schonlau, Muheim – Meffert – Reis, Kittel – Wintzheimer, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-11-19 20:45:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV