2021-10-26 20:45

Nürnberg - Hamburger SV
3 - 5

Inför Nürnberg i cupen: Pengar, ära och självförtroende står på spel
Kommer vi få se Tommy Doyle som hjälte i sin första match från start?

Inför Nürnberg i cupen: Pengar, ära och självförtroende står på spel

För ovanlighetens skull spelar HSV en match mitt i veckan då det har blivit dags för den andra omgången i cupen där Nürnberg väntar på bortaplan.

Irritationen hade redan hunnit smyga sig på och inväntade otåligt slutsignalen innan den med full kraft skulle bryta ut i kroppen och därmed få det stora nöjet att förstöra den annalkande helgen. Då klev han fram, bara minuter efter att ha beträtt planen, och smekte in bollen i nätmaskorna.

Ett vilt jubel utbröt bland de lite mer än tusen tillresta HSV-anhängarna, som firade det minst sagt sena ledningsmålet som innebar tre värdefulla poäng i jakten på en uppflyttning. Efteråt skanderades hans namn både på och utanför den lilla arenan i Paderborn och irritationen hade förbytts mot ren och skär eufori.

För den som inte hänger med i svängarna är det Tommy Doyle och hans förlösande fullträff i fredags borta mot Paderborn jag pratar om. Den unge mittfältaren lånades under den sista dagen av sommarens övergångsfönster in från Manchester City, och förutom att han där var lagkapten har han även representerat samtliga engelska ungdomslandslag. Så av förklarliga skäl har förväntningarna på honom varit stora hos supportrarna till HSV.

» Här kan du se höjdpunkterna från segern mot Paderborn

Speltiden har dock varit skral för 20-åringen, som hittills bara fått göra tre kortare inhopp med en speltid på totalt åtta minuter. Detta har fått en del att börja ifrågasätta tränare Tim Walter, som trots att laget i flera matcher varit i behov av att balansera upp spelet och få nya dimensioner i offensiven väntat och väntat innan han låtit Doyle få hoppa in.

Nu verkar det dock som att engelsmannen slutligen kommer få göra sin första match från start när HSV i kväll ställs borta mot Nürnberg i den andra cupomgången. Det avgörande målet mot Paderborn var tydligen tillräckligt för att övertyga Walter om att han är tillräckligt bra för att utmana om en plats i startelvan.

Det är på dagen exakt en månad sedan klubbarna senast drabbade samman med varandra då man efter en svängig tillställning på Volksparkstadion fick dela på poängen. Den här gången kommer det inte vara ett tänkbart scenario då bara ett av lagen kan ta sig vidare och kvittera ut en biljett till åttondelsfinalen.

Nürnberg har så här långt varit en av de största positiva överraskningarna i andraligan då man ännu inte förlorat en match och parkerar på fjärde plats i tabellen. Den 36-årige tränaren Robert Klauß har sannerligen fått ordning på sitt manskap och fansen drömmer givetvis om en återkomst till den tyska fotbollens finrum.

Med andra ord är det en tuff uppgift som väntar för HSV, även om man hade kunnat råkat ut för betydligt besvärligare motstånd. Bayern München, Dortmund, Leipzig och Leverkusen är alla fortfarande med i leken, så jämfört med dem är Nürnberg inget som skrämmer.

Bortsett från att det ser ut som att Doyle kommer ersätta Ludovit Reis väntas startelvan vara intakt med den som ställdes på banan mot Paderborn för fyra dagar sedan. Det innebär att yrvädret Faride Alidou återigen kommer få starta ute på vänsterkanten. En spännande spelare som har snabbheten och tekniken som sina största vapen.

Förutom fortsatt spel i cupen står även cirka sju miljoner kronor på spel för HSV då det är vad varje klubb som når åttondelsfinalen inkasserar. Pengar som hade gjort stor nytta i en ständigt mager klubbkassa.

Matchen startar klockan 20:45 men sänds inte på svensk teve.

Preliminär laguppställning: Heuer Fernandes – Heyer, David, Schonlau, Leibold – Meffert – Doyle, Kittel – Jatta, Glatzel, Alidou

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-10-26 07:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV