2020-12-15 18:30

Hamburger SV - Sandhausen

Inför Sandhausen: Upp till bevis för HSV

Inför Sandhausen: Upp till bevis för HSV

HSV bröt under den gångna helgen sin vinstlösa svit då man slog Darmstadt. Var det möjligtvis ett trendbrott eller väntar ett nytt bottennapp mot Sandhausen?

Efter fem matcher i följd utan någon seger bröts den negativa sviten under den gångna helgen då HSV besegrade Darmstadt 98 borta på Stadion am Böllenfalltor – som för stunden är en byggarbetsplats då arenan genomgår en rejäl restaurering. Nödvändigt med tanke på vilket fullständigt haveri den gamla var.

Vinsten var inte direkt välförtjänt då HSV gjorde en av sina sämre insatser för säsongen. Spelarna vågade varken ta för sig eller stå för några chansningar, vilket gjorde att när man väl hade bollen till sitt förfogande höll man den inom laget och jag är ganska säker på att Toni Leistner noterades för fler bollkontakter än vad Simon Terodde, Manuel Wintzheimer och Khaled Narey gjorde tillsammans under den första halvleken. Men på något vänster lyckades Terodde panga in två bollar efter halvtidsvilan – där det avgörande målet kom med tre minuter kvar att spela – och samtliga tre poäng följde med hem till Hamburg.

Men ingen rast och ingen ro. För nu är det dags att fokusera på nästa match då Sandhausen kommer på besök till Volksparkstadion för match mitt i veckan – vilket i Tyskland benämns som ”Englische Woche” (engelska veckan).

Förutsättningarna är de gamla vanliga. På pappret har HSV ett betydligt starkare och bättre manskap till sitt förfogande, men som i verkligheten har svårt att leverera. För Sandhausens del är det här en av säsongens absoluta höjdpunkter och jag vill lova att de inte glömt hur det gick senast det begav sig klubbarna emellan.

Det var i slutet av juni och det hade slutligen blivit dags för den sista omgången av den fördröjda säsongen. HSV var tvungna att besegra Sandhausen hemma på Volksparkstadion för att ha en chans att knipa kvalplatsen. När domaren blåste för slutsignal visade resultattavlan 5–1 till gästerna där den tidigare publikfavoriten Dennis Diekmeier satt spiken i kistan. Han som aldrig hittade nätet under sin åtta år långa sejour i Hamburg. Ett av många lågvattenmärken under det senaste decenniet.

Tröstande är att bara fyra av spelarna som startade i den katastrofmatchen är aktuella för spel. Så även om Sandhausen lär anlända till Hamburg med självförtroendet i topp kan man inte dra för stora växlar av debaclet.

Som vanligt får vi hålla tummarna för att Terodde är på spelhumör för utan honom ska det mycket till för att det ska sluta lyckligt. Den 32-årige målmaskinen är redan uppe i elva fullträffar och det är löjligt hur mycket som hänger på honom som individ. Dock bör även Wintzheimer få ett omnämnande som varit en pigg injektion så här långt med två mål och sex framspelningar.

I och med den tursamma segern senast har Daniel Thioune köpt sig en smula tid. Undertecknad är fortfarande övertygad om att han inte sitter kvar hela säsongen ut, men nu kanske han klarar sig fram till i alla fall årsskiftet. Men det börjar bli hög tid för vår tränare att bestämma sig för ett spelsystem och en grund att stå på gällande laguppställningen. För att efter elva omgångar fortsätta laborera hejvilt är inte hållbart för en klubb som ämnar kamma hem ligan utan några större bekymmer.

Nåväl, låt oss hoppas att vinsten mot Darmstadt ingjutit lite positivism i truppen och att vi får se en välspelad match. För det var ett bra tag sedan det senast skedde.

Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Gyamerah, Leistner, Ambrosius, Leibold – Heyer – Jatta, Dudziak, Hunt, Wintzheimer – Terodde

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-12-14 13:15:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV