2021-05-16 15:30

VfL Osnabrück - Hamburger SV
3 - 2

Inför VfL Osnabrück: Full fart framåt!
Kommer vi få se Terodde sänka Osnabrück under söndagseftermiddagen?

Inför VfL Osnabrück: Full fart framåt!

Nu är det verkligen allt eller inget som gäller när HSV ställs mot VfL Osnabrück i den sista bortamatchen för den här säsongen.

Säsongens näst sista match står för dörren och tillika den sista på bortaplan. Åtminstone förutsatt att det inte blir något kvalspel – som HSV otroligt nog fortfarande har chans på efter måndagens överraskande storseger hemma mot Nürnberg (5–2).

Det var lagets första vinst på nästan två månader och får betraktas som ett sista stridsrop i kampen om en uppflyttning till Bundesliga. En kamp där man som bäst kan lägga vantarna på kvalplatsen efter Holstein Kiels minst sagt imponerande prestationer under den senaste tiden, där man radat upp trepoängare och klättrat upp på andraplatsen. Mycket talar således för att det blir Bochum och Holstein Kiel som tar steget upp till den tyska fotbollens finrum medan HSV och Greuther Fürth gör upp om kvalplatsen.

Greuther Fürth står inför söndagens omgång – där samtliga lag i traditionsenlig stil spelar samtidigt – på 58 poäng medan HSV har 55 på kontot. Därmed krävs det att Fürth förlorar mot antingen Paderborn eller Fortuna Düsseldorf samtidigt som HSV lyckas besegra både Osnabrück och Eintracht Braunschweig. Hade det varit för ett par veckor sedan hade jag betraktat det som ett på gränsen till omöjligt scenario, men efter att Daniel Thioune blivit entledigad från sin tjänst och legendaren Horst Hrubesch tillfälligt tagit över rodret känns det plötsligt inte alls otänkbart att vi får se HSV ta sig upp på tredjeplatsen.

Tar vi oss en titt på förutsättningarna saknar HSV tre spelare i form av korsbandsskadade Stephan Ambrosius samt Aaron Hunt och Josha Vagnoman, som båda dras med skavanker. Tre spelare hemmahörande i startelvan, men som absolut inte är omöjliga att ersätta. Både Ambrosius och Hunt saknades mot Nürnberg och det gick som bekant som en dans. Vagnoman kommer troligtvis ersättas av Jan Gyamerah, som i undertecknads ögon är en bättre spelare än den något upphajpade Vagnoman.

Troligtvis kan vi räkna med att få se samma startelva som senast, förutom då att Gyamerah tar plats på högerbacken i stället för Vagnoman. Det innebär att anfallstalangen Robin Meißner kommer få göra sin andra match från start – vilket han gjort sig förtjänt av efter den pigga insatsen mot Nürnberg där han noterades för både mål och assist.

Det gjorde även Simon Terodde som med sina två fullträffar visade att hans kommande övergång till Schalke 04 inte satt några mentala spärrar i huvudet på honom. Säga vad man vill om hans val att lämna HSV, men han har stått för ett jättejobb framåt i banan och det vore fullkomligt magiskt om han lyckades fullborda sitt uppdrag att skjuta upp oss till Bundesliga innan han drar vidare till Gelsenkirchen med samma målsättning.

Senast HSV och Osnabrück drabbade samman med varandra var i början av året och då gick HSV vinnande ur striden med hela 5–0. Vi kan bara hoppas att spelarna i båda lagen har den matchen färskt i minnet och att vi kommer få se en liknande matchbild. Efter uppvisningen mot Nürnberg känns det åtminstone inte helt osannolikt.

Så låt oss hoppas på att spelarna är taggade till tänderna och visar att man ännu inte gett upp, även om man inte har saken i sina egna händer. Osnabrück ligger näst sista i tabellen och ska inte ha något att säga till om, utan den här tillställningen ska bara kunna sluta på ett sätt – och det med en klar seger.

Matchen startar klockan 15:30 och går att se på Viaplay.

Preliminär laguppställning: Ulreich – Gyamerah, Leistner, Heyer, Leibold – Onana, Kinsombi – Jatta, Kittel – Meißner, Terodde

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-05-15 12:30:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV