Inför VfL Osnabrück: Inga utrymmen för misstag
Får vi händelsevis se Pohjanpalo frälsa oss på nytt?

Inför VfL Osnabrück: Inga utrymmen för misstag

VfL Osnabrück väntar i den näst sista hemmamatchen för den här säsongen och allt som räknas är tre poäng i kampen om en efterlängtad uppflyttning.

270 minuter. Mer än så återstår inte av den här säsongen och mot alla odds har HSV lyckats återta platsen i förarsätet inför den absoluta uppgörelsen om en uppflyttning.
 
Detta efter att tabelljumbon Dynamo Dresden i fredags besegrades tack vare Joel Pohjanpalo då den finländske strikern stod för matchens enda mål under slutminuterna. Ett mål som förhoppningsvis ingjutit hopp i truppen om att det faktiskt är möjligt att nå säsongens stora målsättning om en efterlängtad återkomst till Bundesliga.
 
Som jag skrev i min söndagskrönika har HSV nu helt och hållet saken i sina egna händer och det är helt enkelt upp till laget att bestämma om det blir spel i Bundesliga från och med i höst eller en ny säsong i andraligan. Jag tror alla vi anhängare är rörande överens om vad vi hoppas på, även om det i dagsläget finns många frågetecken gällande en återkomst.
 
Härnäst står VfL Osnabrück på tur och är en motståndare som på pappret inte bör kunna ställa till med några bekymmer. Verkligheten är dock en annan och vi såg i höstas att de har vad som krävs för att besegra HSV då de vann med uddamålet. Även Arminia Bielefeld och Stuttgart har stött på patrull när de ställts mot nykomlingarna, som verkar tända till lite extra när det är ett topplag man möter.
 
Det ska dock inte få sätta käppar i hjulet för våra drömmar om en uppflyttning. Hemma på Volksparkstadion har det allt som oftast sett bra ut med tio segrar och bara två nederlag samt tre kryss. Ett facit som talar till vår fördel och som spelarna förhoppningsvis har i bakhuvudet när de i kväll kliver ut på det gröna gräset för säsongens näst sista hemmamatch.
 
Rick van Drongelen är avstängd och väntas ersättas av Gideon Jung, vilket kan innebära antingen en fem plus-insats eller en katastrofmatch. Även Jeremy Dudziak och Jordan Beyer saknas då de båda dras med skadebekymmer. Dock hade de troligtvis suttit på bänken även om de varit tillgängliga för spel.
 
Mycket mer än så finns på förhand inte att säga. Jag förväntar mig en krigarinsats från början till slut där samtliga spelare som beträder planen visar hjärta och kämpar in i det sista. Det vill säga inga onödiga och matchavgörande insläppta mål på övertid. Det finns helt enkelt inte utrymma för fler sådana utan allt som räknas från och med nu är nio poäng i form av tre vinster. Sedan hur det kommer gå till spelar mindre roll så länge vi står där om mindre än två veckor med vetskapen om att vi är tillbaka i den tyska fotbollens finrum.
 
Matchen startar klockan 18:30 och går att se på Viasat Fotboll.
 
Preliminär laguppställning:
Pollersbeck – Vagnoman, Letschert, Jung, Leibold – Fein – Kinsombi, Hunt – Jatta, Pohjanpalo, Kittel

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-06-16 07:00:00
Author

Fler artiklar om Hamburger SV