Jannik Vestergaard klar för Mönchengladbach!
Jannik Vestergaard har idag kritat på ett kontrakt gällande kommande fem säsonger med Mönchengladbach

Jannik Vestergaard klar för Mönchengladbach!

Det har varit på gång under en längre tid nu och idag så stod det så klart att det blir Jannik Vestergaard som blir mittbacken som sportchef Max Eberl har velat ha in i sommar. Övergången verkar dessutom innehålla en saftig övergångssumma.

Ja det blir alltså ytterligare en skandinav och ytterligare en dansk som plockas in till Gladbach, Jannik Vestergaard kommer närmast från Werder Bremen där han har spelat sedan han hämtades från Hoffenheim januari 2015. Vestergaard är 23 år och har hittills hunnit representera Danmark åtta gånger där han ofta kamperar med Andreas Christensen i försvaret, något som de nu får göra vecka ut och vecka in i Gladbach. Hans tävlingsdebut med landslaget kom för övrigt mot Sverige när dessa möttes i Play-Off till EM. Med sina 199 centimetrar är det en fysiskt stark herre som har plockats in och Max Eberl hade följande att säga om sin senaste värvning. ”Jannik kommer att få en viktig roll i vårat försvar med sin fysiska närvaro och rutin som han har trots sin ålder”. ”Vi är otroligt glada över att vi lyckats få loss honom även om det för en klubb med våra mått blev en ganska stor övergångssumma”

Jannik skrev under fredagen på ett kontrakt som sträcker sig de kommande fem säsongerna med Gladbach och han tilldelades tröja nummer 4. Under sina år i Hoffenheim och Werder Bremen samlade han på sig sammanlagt 129 Bundesliga matcher och har ytterligare 15 cupmatcher på sitt CV. Spelaren själv säger sig vara otroligt stolt över att komma till en så stor klubb och hoppas få spela Europa spel var säsong nu.

En kul notis är att Jannik har en kusin som faktiskt spelar i Mönchengladbachs U14 lag. Familjen Vestergaard verkar vara väldigt sportig där både pappa och farbror spelade för tyska ungdomslandslagen och hans farfar har representerat lag som West Ham och Fortuna Düsseldorf.
Personligen tycker jag att det är en spännande värvning men jag ställer mig högst tveksam till prislappen som spekuleras ligga i snåret 12-14€ miljoner.

Richard Östlund2016-06-10 16:03:50
Author

Fler artiklar om Mönchengladbach