Jeffrey Bruma klar för VfL Wolfsburg

Jeffrey Bruma klar för VfL Wolfsburg

Mittbacken lämnar PSV Eindhoven för spel i Bundesliga och VfL Wolfsburg, som han kritat på ett femårskontrakt med.

Sedan det i mitten av maj stod klart att försvarsklippan Naldo lämnar VfL Wolfsburg efter fyra år för att något överraskande fortsätta karriären i Schalke 04 har tränare Dieter Hecking varit på jakt efter en ny mittback till sitt lagbygge.
 
Kamil Glik, Martin Skrtl och Roman Neustädter är några av de namn som kopplats samman med en flytt till bilstaden, men i dag står det klart att det istället blir Jeffrey Bruma som ska försöka ersätta Naldo. 24-åringen kommer närmast från PSV Eindhoven, som han representerat de senaste tre säsongerna och växt fram till en ledare i backlinjen.
 
Wolfsburg väntas betala runt 15 miljoner euro till de nyligen korade holländska mästarna, som nu i sin tur tvingas se sig om efter en ny försvarare. Kontraktet sträcker sig fram till 2021 och klubben hoppas att Bruma omgående ska kliva in i laget och täppa till det försvar som förra säsongen stundtals läckte som ett såll.
 
Bruma lämnade som tonåring den trygga tillvaron i Rotterdam för att flytta till London där han blev en del av Chelseas ungdomsakademi. Trots att han spåddes en ljus framtid fick han sällan chansen i a-laget och lånades därför ut till både Leicester City och Hamburger SV innan han 2013 såldes till PSV Eindhoven. Förutom erfarenhet från Premier League, Bundesliga och Eredivisie har han även hunnit med strax under 20 landskamper för Holland.
 
Senast det begav sig i Tyskland hade han ingen större lycka då han inte imponerade i ett omskakat HSV. Tre år har dock hunnit passera sedan dess och Bruma har växt fram till en av de bästa spelare i Holland, vilket fick Wolfsburg att agera när möjligheten gavs. Det återstår att se om han har det som krävs för att sin andra sejour i Bundesliga ska bli en lyckosam sådan.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-06-26 15:00:57
Author

Fler artiklar om Wolfsburg