2021-01-30 13:00

Hamburger SV - SC Paderborn 07
3 - 1

Kittel matchhjälte för HSV
Under lördagen slog Sonny Kittel till med två nya mål, det verkar som att 28-åringen äntligen har vaknat till liv.

Sonny Kittel blev stor matchhjälte när Hamburg besegrade Paderborn med 3-1. Lagets nummer 10 såg med sina två mål till att Hsv är fortsatt 1.a i tabellen.

Efter 0–0-matchen mot Düsseldorf hade Hamburg under lördagen chansen att hitta tillbaka till vinnarspåret igen. Ett utmärkt läge att göra detta då just toppkonkurrenten Düsseldorf oväntat föll mot nedflyttingshotade Würzburger Kickers under fredagen. Det var Paderborn som gästade Volkparksstadion, ett Paderborn som inte alls har levt upp till förväntningarna den här säsongen – laget kommer närmast från bundesliga och många räknande nog med att de skulle finnas med i toppstriden. Hsv hade inför matchen gjort en förändring sen senast, Narey ut, Jatta in.

Sist lagen möttes fick vi bevittna en svängig match som utvecklade sig till ett rejält målkalas, matchen slutade då 3–4. Då som nu fick Hsv en smakstart. Åtta minuter in tilldelades hemmalaget en hörna, Terodde skarvade och Moritz Heyer nickade in 0–1 vid den bortre stolpen. Överlag var spelet relativt sömnigt i den första halvleken, dåligt tempo och inkast i massor. Trots att tillställningen i sin helhet inte var klang och jubel så fanns det ögonblick av briljans. Ett sådant ögonblick fick vi se i matchens 22:e spelminut, Sonny Kittel peggade upp bollen från dryga 30 och drog till, 2–0 Hamburg. Efter 2–0-målet verkade Paderborn vakna till en aning, utan att på något sätt dominera. Det lilla spelövertaget skulle dock komma att resultera i en reducering. Med fem minuter kvar av halvleken lyckades Sven Michel slå in en retur, och det var match igen.

Hsv kom ut med en betydligt friskare energi i andra. Laget hade bud på ett par mål under halvlekens inledande minuter, och målet skulle också falla kort därefter. Ett mönsteranfall i den 53:e minuten avslutades med att Dudziak spelade fram Sonny Kittel som vackert placerade in 3–1. Matchen svängde sedan fram och tillbaka, bägge lagen hade goda möjligheter att göra mål. Flest och bäst lägen hade nog trots allt Hsv, och det faktum att inhopparen Manuel Wintzheimer lämnade gräsmattan mållös känns smått otroligt – anfallaren hade åtminstone två hundraprocentiga målchanser. Men fler mål blev det inte, varken framåt eller bakåt. Hamburg tog således en ny trea och har nu 9 matcher i följd utan förlust.

Oroande för Hamburg är att Toni Leistner tvingades att utgå efter vad som tillsynes kan ha varit någon form av sträckning. Lyckligtvis finns Moritz Heyer som ett alternativ, Heyer som för dagen stod för en solid insats när han fick ta klivet ner. Vi kan nu också slå fast att Jatta är ett avsevärt mycket bättre alternativ än Narey i kampen om kantplatsen. Med risk för att bli tjatig vill jag ännu en gång betona vikten av Sonny Kittel, lagets 10a är tänkt att vara en poängspelare och det ser äntligen ut som det har lossnat.

För att summera insatsen kan vi säga att Hsv gjorde jobbet men inte mer, men det räcker gott och väl. Nästa uppgift som väntar är Erzgebirge Aue borta på Erzgebirgsstadion, ett utmärkt tillfälle att utöka ledningen i toppen.