Berliner FC Dynamo – FC Köln 1-9 – målkavalkad i cupen
Simon Terodde blev fyramålsskytt på Olympiastadion mot BFC Dynamo.

Köln fick en enkel resa förbi omgång 1 i DFB-Pokal. På forwardspositionen såg Simon Terodde ut som en riktig killer. Han gjorde ett äkta hattrick i första halvlek och fyllde på med ett fjärde mål i andra halvlek. Vicekapten Höger fick spela trettio minuter efter sin skadefrånvaro.

Köln fick under gårdagen spela sin cupmatch mot Berliner FC Dynamo på Berlins Olympiastadion, detta då ordinarie hemmaarena Friedrich-Ludwig-Jahn Sportpark var upptagen för andra (friidrottsliga) aktiviteter. Drygt 14 000 åskådare var på plats, vilket också var BFCs bästa publiksiffra efter Tysklands återförening.

Markus Anfang gjorde tre ändringar från matchen mot Union. Jorge Meré var tillbaka i mittlåset, Vinzent Koziello ersatte Niklas Hauptmann som central offensiv mittfältare och Simon Terodde fick chansen från start på topp.
Startelvan i sin helhet:
T. Horn – Risse, Meré, Czichos, J. Horn – Hector – Schaub (67. Özcan), Drexler, Koziello, Clemens (61. Höger) – Terodde (78. Cordoba)

Köln lyckades inledningsvis inte att dominera som man hade kunnat förvänta sig. Spelet var hafsigt och såg stundtals märkligt ut, vilket det ofta gör när lag från olika delar av seriesystemet möts. Köln hade mer boll och skapade både hel- och halvchanser, men en del slarv och en viss oskärpa gjorde att det första målet dröjde till matchminut 21 och det andra till matchminut 34. Simon Terodde målskytt båda gångerna. Dessförinnan hade dessutom BFC hunnit göra 1-0 lite från ingenstans. Innan första halvlek var över hade Terodde fullbordat sitt äkta hattrick, och Dominick Drexler hade hunnit presentera sig i målprotokollet.

Matchen fortsatte i mångt och mycket på samma sätt, och det märktes att BFC tidigt började tappa ork och koncentration. Inom loppet av 18 minuter i andra halvlek gjorde Köln 1-5 (Risse 58.), 1-6 (Koziello 61.), 1-7 (Drexler 67.) och 1-8 (Terodde (76.). Louis Schaub avslutade genom att göra 1-9 i matchminut 85.

Vi ska inte dra några stora slutsatser efter den här matchen då nivåskillnaden var tydlig. Det positiva vi kan ta med är; antalet mål, Simon Teroddes killer instinct (som vi hoppas att han behåller), Vinzent Koziellos fina match samt att vicekapten Höger fick spela en halvtimme i sin comeback.

Nästa match spelas hemma på lördag klockan 13:00 på Tysklands vackraste fotbollsarena. För motståndet står Erik Nivas favoritlag Erzgebirge Aue.