Lagbanner
FC Köln har säkrat Bundesligakontraktet
Fest med Modeste. Köln kommer spela Bundesliga-fotboll även säsongen 2016-17.

FC Köln har säkrat Bundesligakontraktet

På lördagen vann 1. FC Köln med 4-1 mot Darmstadt. Segern innebär att domstadens stolthet har säkrat spel i Bundesliga även nästa säsong.

Problem med målskyttet och flera svaga resultat - det har inte direkt varit karnevalsstämning runt FC Köln under Rückrunde. Segern mot Mainz förra helgen var överraskande, men mycket välkommen och den gav FC möjligheten att säkra kontraktet på lördagen när Darmstadt var på besök på Müngersdorfer Stadion.
 
Trots att Darmstadt är ett av Bundesligas bästa bortalag den här säsongen låg det på något sätt i luften att Köln skulle ta tre poäng. Och det började bra. Redan i matchminut fyra satte Anthony Modeste 1-0 för Köln. Darmstadts kvittering kom snabbt genom Jerome Gondorf, men innan halvtidsvilan gav Modeste FC ledningen igen. I den andra halvleken hittade Marcel Risse nätet vid två tillfällen och fastställde slutresultatet till 4-1.
 
Något så ovanligt som ett målkalas från Kölns sida säkrade alltså Bundesligakontraktet. Under säsongen har laget visat vilken hög högstanivå som finns i truppen, med segrar mot exempelvis Dortmund, Schalke, Leverkusen och Mönchengladbach. Därför är det extra skönt att det nu står klart att det blir Bundesliga-spel även nästa säsong - för laget har onekligen visat att de håller den nivå som krävs.
 
Till nästa säsong hoppas man på mer stabilitet, något som är ovanligt hos de flesta tyska lag, och att det finns fler målskyttar att förlita sig på. Då kan 1. FC Köln ta ytterligare kliv upp i tabellen och kanske på allvar utmana om Europa League-platser. Det finns en tydlig plan i föreningen som symboliseras av kontraktsförlängningar bland nyckelpersoner som sportchef, ekonomichef och tränarteam. Känslan är att Köln är på helt rätt väg, såväl på som utanför planen, och att det finns en kontinuitet i klubben som tidigare saknats. 

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2016-04-24 14:44:26
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln