Lagbanner
FC Köln = Tysklands fjärde största klubb
Mycket är positivt kring FC Köln för tillfället.

FC Köln = Tysklands fjärde största klubb

Det är mycket som går rätt för 1. FC Köln just nu. Förra säsongen klarade sig laget kvar i Bundesliga som nykomlingar och starten på den här säsongen har varit över förväntan. I torsdags höll klubben dessutom ett årsmöte där flera positiva siffror visades upp.

FC Köln är nu Tysklands fjärde största fotbollsklubb, sett till antalet medlemmar. 74 767 medlemmar är den nya officiella siffran som presenterades på årsmötet. Därmed har FC klättrat förbi klubbar som Borussia Mönchengladbach och Hamburger SV. De tre föreningarna som fortsatt är större än Köln är Bayern München, Borussia Dortmund och Schalke 04. Målet är att FC Köln ska växa ytterligare, till 2017 hoppas klubben ha nått upp till 100 000 medlemmar.
 
Dessutom har klubben över 500 personer som är registrerade som livslånga medlemmar, däribland klubbikonen Lukas Podolski.
 
Övriga noteringar från årsmötet:
- Det sportsliga målet för Bundesliga-säsongen är att hålla sig kvar i Bundesliga.

- FC Köln omsatte 89,7 miljoner euro säsongen 2014-15. Det är en ny rekordnotering för klubben. Ordförande Alexander Wehrle menar att det inte är stora spelarförsäljningar som har lett till den stora siffran, utan snarare att klubben har vuxit som helhet och att steg har tagits på flera fronter.

- 97,15 % av de närvarande medlemmarna röstade för den sittande styrelsen. Supportrarna har stort förtroende för hur klubben sköts i nuläget.

- Alexander Wehrle sade att klubbens träningsanläggning, Geißbockheim, måste byggas ut och fräschas upp. "Geißbockheim är inte längre en nyckelfaktor när vi värvar spelare, snarare tvärtom", menar Wehrle.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-10-02 20:50:40
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln