Holstein Kiel - Schalke 04
0 - 3

FC Köln vände och vann mot HSV
Köln har inlett säsongen strålande med sju poäng på de inledande tre omgångarna.

FC Köln fortsatte på lördagseftermiddagen att visa hur svårslagna de är på hemmaplan efter att vänt ett 0-1-underläge till vinst med 2-1 mot Hamburger SV. "Die Geißböcke" har nu tolv raka hemmamatcher utan förlust.

I den första halvleken som slutade 0-0 infann det sig aldrig något riktigt flyt. Spelet stoppades ofta upp av spelare med skadekänningar och inget av lagen tog bestämt tag i taktpinnen och visade vägen. Var det något lag som hade ett visst övertag spelmässigt var det ändå Hamburg som visade att de är ett tyngre lag i år jämfört med i fjol.

Den andra halvleken blev desto mer händelserik och bortalaget tog ledningen redan två minuter efter att domaren blåst igång matchen igen. Sven Schipplock slog ett inlägg snett-inåt-bakåt från högerkanten som nådde fram till Lewis Holtby som på ett tillslag sköt bollen förbi Timo Horn och in i mål. Svagt försvarsspel av Köln som inte alls hade koll på Holtby trots att han var den enda motståndarspelaren i straffområdet.

Köln skapade sedan inga chanser och hade svårt att etablera något spel. Det kändes som att Hamburg kanske skulle få med sig alla tre poäng från Müngersdorfer Stadion denna lördagseftermiddag. Så blev det dock inte. Köln-tränaren Peter Stöger bytte in Milos Jojic mot Matthias Lehmann efter nästan en timmes spel. Bytet förändrade matchbilden en aning och när sedan Philipp Hosiner kom in istället för Pawel Olkowski i matchminut 66 började matchen svänga lite mer åt Kölns håll.

I den 77:e minuten kom kvitteringen och det var inhopparen Hosiner som gjorde målet på ett inlägg från Jonas Hector. Två minuter senare kom Anthony Modeste fri med Hamburgs målvakt. Fransmannens bollbehandling var dock inte den bästa och han tappade balansen, samtidigt fick han en liten knuff av HSV:s Emir Spahic. Domaren bedömde det som tillräckligt för att döma straff och således även visa ut mittbacken. Precis som i premiären mot Stuttgart tog Modeste själv hand om straffen och han slog säkert in den i mål. Köln hade vänt.

Med en spelare mer på banan borde Köln ha klarat av att spela av matchen, men matchen fortsatte att svänga och det skapades målchanser åt båda håll. Hamburgs Cléber höll sig framme på en hörna, men hade ingen kontroll när han avslutade och bollen seglade utanför. I ett anfall kort efteråt kom Leo Bittencourt och Modeste helt fria, men en dålig passning från Bittencourt gjorde att en Hamburg-spelare hann ifatt och kunde rädda situationen.

Det blev inga fler mål och matchen slutade 2-1 till FC Köln. Långtifrån en perfekt match och det finns fortfarande en hel del som inte fungerar i detta FC som har förändrats ganska mycket under sommaren. Att inleda säsongen med två vinster (Hamburg och Stuttgart) och en oavgjord (Wolfsburg) är dock väldigt starkt och med en stor utvecklingspotential känns det som att det finns mycket att se fram emot ju längre säsongen går. Nu väntar ett uppehåll på grund av landskamper och nästa Köln-match spelas därför inte förrän den tolfte september på bortaplan mot Eintracht Frankfurt.

1. FC Köln - Hamburger SV
Målskyttar: 0-1 Lewis Holtby (47), 1-1 Philipp Hosiner (77) och 2-1 Anthony Modeste (80).
1. FC Köln: Horn - Olkowski (Hosiner 66), Sörensen, Heintz, Hector - Risse, Vogt, Lehmann (Jojic 59), Bittencourt - Zoller (Gerhardt 81), Modeste.
Hamburger SV: Adler (Hirzel 39) - Diekmeier, Cléber, Spahic, Ostrzolek - Jung (Kacar 46), Ekdal - Gregoritsch, Holtby (Lasogga 82), Ilicevic - Schipplock.
Publik: 50 000 åskådare (slutsålt).