Lagbanner
Har det vänt nu? (Och Modeste tillbaka).
Anthony Modeste ist zurück.

Har det vänt nu? (Och Modeste tillbaka).

För tre matcher sedan kunde Kölns prestationer så här långt in på säsongen sammanfattas som ojämna. I de tre senaste matcherna, där Köln har 15-1 i målskillnad, har prestationerna varit jämna. Precis som målskillnaden indikerar har de varit jämna på ett positivt sätt.

Dåtid
Sedan den senaste uppdateringen har Effzeh spelat fem matcher. Schalke (h) i cupen, Hamburg (b), Dresden (h), Darmstadt (b) och i lördags Greuther Fürth hemma.

Köln-Schalke (1-1, Schalke-seger efter straffar)
Köln stod upp på ett förtjänstfullt sätt mot Champions League-deltagarna, och segern, som tyvärr försvann i matchminut 88’, hade varit rättvis.

Hamburg-Köln (1-0)
Seriens två överlägset största klubbar och även de två klubbar för vilket inget annat än uppflyttning är godkänt. Höstens match, så klart. Matchen gick dock inte till historien för mer än att det var första gången lagen möttes i andraligan. Hamburg vann rättvist med 1-0.

Efter matchen florerade rykten i Kölns tidningar om att både ledningen och fansen börjat ifrågasätta Markus Anfang och tvivla på hans förmåga att få laget på rätt köl igen. Fullt rimligt säger jag, efter en längre tid med svagt spel och helt underkänd poängskörd. För Anfangs del fanns det tyvärr ingenting att skylla på i det här läget. 

Köln-Dresden (8-1)
Mot Dynamo Dresden bjöd Köln på karnevalsstämning iförda sitt rödvitrandiga karnevalställ. 4-1-4-1 blev 3-4-1-2 med både Simon Terodde och Jhon Cordoba på topp. 2-0 i halvtid förvandlades till 8-1 efter att laget haft fullständig lekstuga. Tre mål från Simon Terodde, två vardera från Jhon Cordoba och Jonas Hector samt ett mål från Louis Schaub, som för övrigt var riktigt bra.

Darmstadt-Köln (0-3)
Ytterligare en rättvis seger. Simon Terodde gjorde självklart mål. Mindre självklart var att Rafael Czichos skulle få hänga en balja. Jhon Cordoba gjorde mål för andra matchen i rad.

Köln-Greuther Fürth (4-0)
Stora siffror för tredje matchen i rad, och hade det gjorts fler mål i matchen hade det logiska varit om Köln gjort dem. Två mål och två assist från hetare än hetast, Simon Terodde, som fick hjälpa anfallskollegan Cordoba att göra mål för tredje matchen i rad. Terodde har nu gjort 19 mål på de 14 matcher han deltagit i. Rekordet i 2. Bundesliga innehas av Horst Hrubesch som säsongen 1977/78 gjorde 41 mål für Rot-Weiß Essen.

Framtid
Min målsättning var att publicera en text efter matchen mot Schalke. Så blev inte fallet. Därefter har målsättningen efter varje match som spelats varit att publicera en sammanfattning. Tyvärr kommer den först nu.

Köln har hittills under säsongen varit ojämna och har visat att man besitter en väldigt hög högstanivå men också en väldigt låg lägstanivå. Det har därför med facit i hand visat sig att det hade varit direkt olämpligt att försöka dra några större slutsatser efter en enskild match. Efter de tre senaste matcherna kan vi dock fråga oss om det vi ser inte är ett mönster och om det faktiskt inte är så att saker och ting börjar falla på plats. Laget har bytt från 4-1-4-1 till 3-1-4-2 och skapar klart fler chanser än tidigare. De skapas, precis som tidigare, på flera olika sätt, med den stora skillnaden att det finns fler spelare i straffområdet och att spelet är rakare, mindre plottrigt och mindre omständligt.

En tidig julklapp till fansen är att Anthony Modeste förhoppningsvis snart är 100% klar för klubben. Juridiska oklarheter har gjort att han ännu inte kunnat debutera. Vi kan hoppas att Simon Terodde tillsammans med Modeste på topp innebär karnevalstämning i Köln tills säsongen är över (och uppflyttningen är ett faktum).
Dock är den enes julklapp den andres flytt till Bochum, som det brukar heta. Simon Zoller, som har hamnat rejält långt in i frysboxen, närmar sig enligt uppgifter nämligen en lösning med Bochum redan under vintertransferfönstret. 

Nästa match spelas på fredag borta mot Regensburg. Bortskämda som vi blivit hoppas vi på ytterligare en seger med ett antal måls marginal, och så får vi se om Modeste finns med i truppen. 

Pierre Sunneborn2018-12-03 22:03:26

Fler artiklar om 1. FC Köln