Lagbanner
Boundary Park, 2021-05-08 16:00

Oldham - Forest Green Rovers

Inför: 1. FC Köln - Bayer Leverkusen
Jonas Hector lär få mycket att göra mot Leverkusen.

Inför: 1. FC Köln - Bayer Leverkusen

Det är ett derby som väntar för 1. FC Köln på lördagseftermiddagen när Bayer Leverkusen tar den korta resan till RheinEnergieStadion.

Inför matchen ligger Köln på tolfte plats i tabellen och har sju poäng ner till kvalplats. Skadeläget ser ok ut, Marcel Risse, Slawomir Peszko och Daniel Halfar har haft lite skadebekymmer i veckan men är nu redo för spel. Det gäller dock inte för Patrick Helmes, Deyverson och Pawel Olkowski som alla får se matchen från läktarplats istället.
 
FC Köln kommer från en oavgjord match mot Hertha BSC förra helgen, den matchen spelades på bortaplan, men nu är det alltså hemmamatch som gäller igen. Hemmaspelet var otroligt svagt under hösten, men det har sett allt bättre ut under våren och det är faktiskt så att "die Geißböcke" inte har förlorat en hemmamatch sedan början av december.
- Vi vill fortsätta vår svit på hemmaplan. Under Rückrunde har vi fortfarande inte förlorat någon match och vi vill ta poäng på lördag igen. Med en framgång i den här matchen har vi möjligheten att ta ett jättekliv att nå vårt mål, sade Köln-tränaren Peter Stöger inför matchen.
 
Bayer Leverkusen är Bundesligas bästa lag för tillfället, om man ser till formen. De har tagit sju raka segrar när det kommer till ligaspelet. De ligger trea i tabellen och är Bundesligas näst bästa bortalag. Det råder inga tvivel om att det är en mycket tuff uppgift som FC Köln står inför. Lägg dessutom till resultatet från senast då lagen mötte varandra, då vann Leverkusen med 5-1. I den här matchen får de klara sig utan Gonzalo Castro och Robbie Kruse.
 
Det kommer inte att vara så mycket människor som det vanligtvis får plats på RheinEnergieStadion. Straffet från det tyska fotbollsförbundet gäller fortfarande och det förväntas inte bli mer än ungefär 46 000 åskådare på plats.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)
1. FC Köln: Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Lehmann, Vogt - Risse, Nagasawa - Osako, Ujah.
Bayer Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Papadopoulos, Wendell - Bender, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling.
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 15:30 och i Sverige visas den på Eurosport 2.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-04-25 11:55:44
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln