Lagbanner
Holker Street, 2021-03-02 20:00

Barrow - Harrogate Town

Inför: 1. FC Köln - Eintracht Frankfurt

Inför: 1. FC Köln - Eintracht Frankfurt

Hemmasvaga 1. FC Köln ställs på söndagen mot Eintracht Frankfurt på RheinEnergieStadion. Det skiljer inte många poäng mellan lagen och Köln behöver verkligen tre poäng för att inte nedflyttningshotet ska bli större.

Det blev uttåg mot SC Freiburg i DFB-Pokal tidigare i veckan. En förlust som sved då Köln såg fram emot en cupframgång och extra pengar in på kontot. Huvudfokuset ligger dock såklart på ligaspelet för att klara kontraktet. På söndag eftermiddag kommer Eintracht Frankfurt till RheinEnergieStadion.
 
I söndagsmatchen kommer Köln att tvingas klara sig utan Yannick Gerhardt som ännu inte har återhämtat sig efter körtelfebern, dessutom saknas Adam Matuschyk och ingen har nog missat att Patrick Helmes är långtidsskadad.
 
Säsongens tidigare möte mellan FC och Eintracht Frankfurt slutade med 2-3-förlust för domstadens lag efter en galen match där mittbacken Kevin Wimmer satte avgörande 3-2-målet i eget mål med elva minuter kvar att spela.
 
- Offensivt är Frankfurt väldigt farliga, men det har funnits vissa matcher där defensiven inte har varit optimal för dem. Det måste vi utnyttja. Det är en svår uppgift som väntar oss, men vi ser fram emot den och där vi hoppas ta tre poäng, säger Köln-tränaren Peter Stöger inför matchen.
 
Ett av Frankfurts farligaste offensiva vapen är Alex Meier. 32-åringen har haft en strålande säsong hittills och ligger tvåa i Bundesligas skytteliga, hans 16 gjorda mål är endast ett bakom ledaren Arjen Robben. Att stoppa Meier blir en av de viktigaste defensiva uppgifterna för Köln på söndagen och något som de är väl medvetna om sedan höstens möte där Meier gjorde två av målen.
 
Vid avspark skiljer det inte mer än sex poäng mellan lagen, till Eintrachts fördel, och av den anledningen är det en väldigt viktig match. Skulle Köln få med sig en trepoängare så hade det inneburit att nedflyttningshotet inte ser lika allvarligt ut och de hade klättrat förbi lag som Hannover och Mainz, upp på elfte plats, i tabellen. Något som talar emot Köln är lagets hemmafacit hittills den här Bundesligasäsongen. Det har endast blivit en seger och fem gjorda mål framåt på elva matcher på RheinEnergieStadion än så länge.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)
1. FC Köln: Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Peszko, Vogt, Lehmann, Risse - Osako, Ujah.
Eintracht Frankfurt: Trapp - Chandler, Zambrano, Russ, Oczipka - Hasebe, Stendera - Aigner, Piazon - Seferovic, Meier.
 
Matchen spelas på söndag eftermiddag med avspark klockan 15:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-03-07 23:15:18
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln