Lagbanner
Blundell Park, 2021-04-20 20:00

Grimsby - Morecambe

Inför: 1. FC Köln - VfL Wolfsburg
FC Köln - Wolfsburg blir förhoppningsvis en fest för spelare, ledare och fans.

Inför: 1. FC Köln - VfL Wolfsburg

1. FC Köln ställs VfL Wolfsburg i säsongens sista match. Spelplats är RheinEnergieStadion och med den södra läktaren öppen igen förväntas det bli en riktig publikfest.

90 minuter till. Sedan är säsongen 2014-15 över för 1. FC Köln. Blandade känslor förstås, men det som känns starkast är att det är skönt för klubben att inte vara bland de sex föreningarna som fortfarande inte kan vara säkra på att de spelar i den tyska högstaligan nästa säsong.
 
För motståndet i den sista matchen för säsongen står VfL Wolfsburg. Vid vinst säkrar "Vargarna" andraplatsen i tabellen, men det är inte det som är deras primära fokus för tillfället. Nästa helg spelar de final i DFB-Pokal mot Borussia Dortmund och det är tydligt att de prioriterar den matchen. Tränare Dieter Hecking väljer att spara spelare som Diego Benaglio, Naldo, Ricardo Rodriguez och Aaron Hunt till mötet med Köln. Givetvis har han dock en hel del talangfulla spelare att välja bland, inte minst Kevin De Bruyne som säkert kommer göra eftermiddagen jobbig för Köln-försvaret.
 
FC Köln har egentligen ingenting att spela för. Tre poäng kan i bästa fall ta laget upp på nionde plats i tabellen, men vid förlust riskerar domstadens stolthet inte att sjunka lägre än den tolfte plats de redan har inför omgången. Tränare Peter Stöger har i princip fullt manskap att välja spelare ifrån, de enda som fortsatt saknas är Pawel Olkowski och Patrick Helmes.
 
Det förväntas komma 49 000 åskådare till RheinEnergieStadion vilket betyder att den södra läktaren är helt öppen igen efter att de två sektionerna i mitten har varit avstängd i de tre senaste hemmamatcherna. Förhoppningen är att säsongens sista match kommer att avslutas som en riktig fest för spelare, ledare och supportrar. Lokala band som Brings är inbjudna till stadion för att bjuda på klassisk "Kölsche Musik" efter slutsignalen.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)

1. FC Köln: Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Nagasawa - Finne, Osako
VfL Wolfsburg: Grün - Jung, Knoche, Klose, Schäfer - Luiz Gustavo, Arnold - Perisic, De Bruyne, Caligiuri - Dost.
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 15:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-05-22 23:32:00
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln