Lagbanner
Glanford Park, 2021-02-27 16:00

Scunthorpe - Cheltenham

Inför: Borussia Dortmund - 1. FC Köln
Ännu en tuff match väntar för FC Köln.

Inför: Borussia Dortmund - 1. FC Köln

En poäng är vad som skiljer 1. FC Köln från Borussia Dortmund när lagen ställs mot varandra i den sena Bundesligamatchen på lördagen. Köln kan hoppas på en repris från höstens möte då de vann med 2-1.

4-2-segern mot Eintracht Frankfurt förra helgen har gett 1. FC Köln ökat självförtroende inför avslutningen av Bundesliga. Laget fick äntligen vinna på hemmaplan igen och visade för sig själva att det går att göra många mål i en och samma match. I helgens Bundesligaomgång väntar dock tuffare motstånd när laget reser norrut för match mot Borussia Dortmund.
 
BVB har klättrat i tabellen sedan vinteruppehållet och inför omgång 25 ligger de på tionde plats, en placering och en poäng före FC. Dortmund gjorde visserligen ingen toppmatch mot Hamburger SV förra helgen men det oavgjorda resultatet (0-0) innebär att de nu är obesegrade i lagets fem senaste Bundesligamatcher (fyra vinster, en oavgjord). Till matchen mot Köln får Jürgen Klopp klara sig utan bland andra Lukasz Piszczek, Kevin Großkreutz och Nuri Sahin.

- Matcher mot direkta konkurrenter är sexpoängsmatcher och i sexpoängsmatcher finns det inga favoriter. Vi måste visa att vi vill klara av det. Det här kommer bli en väldigt intensiv match och det måste vi vara beredda på, sade Jürgen Klopp på presskonferensen inför matchen.

- De har arbetat sig upp från tabellens nedersta del och är tillbaka i fin form igen. Tränaren, föreningen och laget har gjort mycket som har varit rätt de senaste veckorna, för det förtjänar Dortmund respekt, var Kölns tränare Peter Stögers ord om motståndet.
 
Stöger var givetvis nöjd med tre poäng mot Frankfurt förra helgen, men både han och spelarna är medvetna om att det bara skiljer fem poäng ner till kvalplats och sex poäng ner till direkt nedflyttningsplats. I höstas vann Köln med 2-1 mot Dortmund, men historiskt sett har laget från domstaden väldigt svårt för de svartgula. Innan höstens möte hade BVB åtta raka segrar mot Köln. På lördagskvällen blir det inget spel för Patrick Helmes (långtidsskadad), Yannick Gerhardt (körtelfeber) eller Kevin Wimmer (avstängd). 

- Det känns väldigt bra inför matchen och jag hoppas att den känslan fortfarande finns kvar efter matchen. Vi vet om motståndarnas styrkor, de är framförallt snabba och farliga när de ställer om spelet. Vi känner oss beredda att ta oss an den här uppgiften och vi kommer göra allt för att göra en bra match i Dortmund, sade Stöger inför mötet med BVB.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Kirch, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan - Mkhitaryan, Kampl, Reus - Aubameyang.
1. FC Köln: Horn - Olkowski, Maroh, Mavraj, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Peszko - Deyverson, Ujah.
 
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 18:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-03-14 10:27:52
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln