Lagbanner
Valley Parade, 2021-05-01 16:00

Bradford City - Scunthorpe

Inför: FC Augsburg - 1. FC Köln

Inför: FC Augsburg - 1. FC Köln

FC Augsburg står för motståndet när 1. FC Köln ska försöka ta ännu ett kliv mot att säkra kontraktet i Bundesliga på lördagseftermiddagen.

I den 31:e omgången av Bundesliga 2014-15 väntar bortamatch mot FC Augsburg för 1. FC Köln. För Köln innebär matchen ännu en chans att förstärka en plats i mitten av tabellen och undvika att dras med i nedflyttningsstriden, inför matchen skiljer det sju poäng ner till Hamburger SV som ligger på kvalplats. Hemmalaget Augsburg har siktet inställt på en Europa League-plats där de ligger på sjätte plats i tabellen.
 
Köln har haft en del problem med skador i veckan, då varken Timo Horn, Deyverson eller Mergim Mavraj har kunnat träna för fullt. Till matchen mot Augsburg ska dock Horn vara redo, men för Mavraj ser det inte lika ljust ut och Deyverson missar definitivt matchen. Sedan tidigare är Pawel Olkowski och Patrick Helmes skadade och kommer inte spela mer den här säsongen.
 
För Köln-mittfältaren Kevin Vogt blir det en speciell match då han värvades från just Augsburg i somras. Han representerade den klubben mellan 2012 och 2014.
- Det är en svår men spännande uppgift som väntar oss där. Självklart ser jag fram emot att spela i den arenan. Jag har bra minnen därifrån, säger Vogt inför matchen.
 
Senast klubbarna ställdes mot varandra slutade matchen med en 2-1-vinst för Augsburg efter att Alexander Esswein fullbordat en vändning i matchminut 90. Nu spelas matchen på SGL-Arena som har plats för 30 660 åskådare. På lördagen kommer 1 100 av supportrarna på plats vara FC Köln-fans.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)
FC Augsburg: Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier - Esswein, Feulner, Altintop, Werner - Bobadilla.
1. FC Köln: Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Gerhardt - Osako, Ujah.
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 15:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-05-02 00:22:04
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln