Lagbanner
Inför premiären mot Bochum
Högberbacksalternativ tre (Risse) och fyra (Lehmann) som båda riskerar att missa premiären mot Bochum.

Inför premiären mot Bochum

Äntligen är det dags för premiär i vad som måste bli en ettårig sejour i 2. Bundesliga. Läget i truppen är relativt bra (se mer nedan), även om en nästan absurd högerbackssituation börjar utveckla sig. Avspark mot VFL Bochum är klockan 13:00 imorgon på en redan nu nästan utsåld Vonovia Ruhrstadion med en kapacitet på 27.599.

VFL Bochum

Bochum har likt Köln matchat mot ett antal blåbärslag och därefter successivt ökat svårighetsgraden på motståndet. Det finns två resultat som sticker ut. Dels en seger den 18 juli med 2-0 mot Stoke City som ramlade ur Premier League förra säsongen, och dels ett kryss (2-2) i den näst sista träningsmatchen den 25 juli mot Ligue 1-laget Monaco. Utöver dessa matcher förlorade laget den 28 juli mot Championship-laget Millwall. Man har också hunnit med att spela 0-0 (i matcher om 45 minuter) mot Wolverhampton och Mönchengladbach, samt att slå FC Zürich med 3-0 och spela oavgjort mot Kaiserslautern, 2-2.

Säsongen 17/18 låg Bochum under stora delar av säsongen på den undre halvan, men man gjorde ett ryck i slutet och låg på plats 6 i tabellen under de fem avslutande omgångarna. I hemmamatcherna mot både FC Nürnberg och Fortuna Düsseldorf (lagen som avancerade till 1. Bundesliga) spelade man 0-0, och mot tredjeplacerade Holstein Kiel spelade man 1-1. Överlägset bästa målskytt var österrikaren Lukas Hinterseer med 14 mål på 31 matcher. Australiensaren Robbie Kruse var näst bäst med sju mål. Några andra kända namn i truppen är backen Tim Hoogland och mittfältarna Robert Tesche och Sidney Sam. Tränare är Robin Dutt.

I genrepet mot Millwall spelade laget med en 4-2-3-1-uppställning enligt följande:
Dornebusch – Celozzi, (60. Wurtz), Gyamerah, Hoogland (60. Fabian), Soares (60. Perthel) – Tesche, Janelt (65. Baack) – Weilandt (46. Kruse), Maier (70. Saglam), Sam – Hinterseer
Saknades gjorde trion Silvere Ganvoula, Milos Pantovic und Baris Ekincier då dessa inte fick visum (!) till Storbritannien.

Enligt uppgifter från Neue Ruhr Zeitung kan nyförvärvet från Hannover, Sebastian Maier, missa matchen på grund av en lättare skada. Maier spelar precis som enligt startelvan ovan mot Millwall som offensiv mittfältare/släpande anfallare. Om det blir så att Maier inte kommer till spel spekuleras det i att man väljer en rak 4-4-2-formation istället, där Johannes Wurtz kan gå in som forward bredvid Lukas Hinterseer. Visst frågetecken finns för målvakten Manuel Riemann.

1.FC Köln
Som jag nämnde i den senaste artikeln kommer båda högerbackarna Benno Schmitz och Matthias Bader att missa premiären. Det mest troliga har varit att Marcel Risse skulle ta klivet ner på högerbacken mot Bochum. Risse har dock varit sjuk och är nu tveksam till spel. Fjärdealternativet (!) har då varit att använda åldermannen Matthias Lehmann på högerbacken vilket har testats under ett antal träningar. Lehmann ska dock ha problem med hälsenorna, vilket kan göra att Jorge Meré flyttas ut från mittback till högerback och att Lasse Sobiech tar plats från start bredvid Rafael Czichos. Också tänkbart är att en av vänsterbackarna Hector och Horn får ta platsen till höger.

Efter övertygande spel och fina resultat på försäsongen hoppas och tror jag att Köln tar kommandot i matchen och besegrar Bochum. 
Med tanke på den trupp vi har och vad som hittills har visats upp under Markus Anfang finns det ingen anledning att inte gå in med inställningen och förväntningen att varje match i år ska vinnas, även Hamburg borta.  

Möjlig startelva:
Horn –Risse/Lehmann, Czichos, Meré, Hector – Özcan – Clemens, Schaub, Drexler, Guirassy – Cordoba
 

Pierre Sunneborn2018-08-03 11:11:21

Fler artiklar om 1. FC Köln