Lagbanner
Roots Hall, 2021-02-27 16:00

Southend - Salford City FC

Inför: SC Freiburg - 1. FC Köln
Jonas Hector.

Inför: SC Freiburg - 1. FC Köln

Ett möte med en så kallad "Angstgegner" är vad som väntar 1. FC Köln när Bundesliga sparkar igång igen efter landslagsuppehållet. Att matchen spelas på bortaplan kanske är något som kan hjälpa "die Geißböcke"?

Landslagsuppehållet var lyckat för flera av FC Kölns spelare. Exempelvis fick Jonas Hector Joachim Löws förtroende i det tyska landslaget, Slawomir Peszko och Mergim Mavraj hittade nätet för Polen respektive Albanien. Men nu är det tillbaka till vardagen och på lördagseftermiddagen ställs Köln mot SC Freiburg på bortaplan.
 
Just bortaplan har av någon anledning hittills den här säsongen varit en trygghetszon för FC Köln. "Die Geißböcke" ligger på femte plats i Bundesliga när det kommer till bortatabellen, men på nedflyttningsplats i hemmatabellen. Det återstår att se om laget kan dra nytta av det mot Freiburg.
 
Innan landslagsuppehållet hade Köln tre raka matcher utan förlust och det är en bra känsla som finns i truppen. Inga ytterligare skador har tillkommit utan det är fortfarande bara Yannick Gerhardt och Patrick Helmes som saknas. Deyverson hade lite skadeproblem tidigare i veckan men har kunnat träna för fullt både torsdag och fredag.
 
Även Freiburgs tränare Christian Streich har en stor trupp att välja sina startspelare ifrån. De ligger på 15:e plats i tabellen och har fem poäng färre än Köln. Dock har det ju gått bra för Freiburg i mötena med Köln tidigare den här säsongen, i november vann Freiburg på RheinEnergieStadion och i början på mars skickade de ut FC ur DFB-Pokal.
 
I Tyskland kallar man vanligtvis sådant motstånd för "Angstgegner", men Köln-tränaren Peter Stöger vill inte prata om Freiburg som den typen av lag utan sade på presskonferensen inför matchen att de tidigare mötena lagen emellan var jämna och hade kunnat sluta på ett helt annat sätt.
 
Troliga startelvor (enligt kicker)
SC Freiburg: Bürki - Sorg, Torrejon, Mitrovic, Günter - Frantz, Darida - Klaus, Schmid - Petersen, Mehmedi.
1. FC Köln: Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Peszko - Deyverson, Ujah.
 
Matchen spelas på lördag med avspark klockan 15:30.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-04-03 23:15:31
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln