Lagbanner
Köln ger inte upp Carlos Eduardo

Köln ger inte upp Carlos Eduardo

1. FC Köln fortsätter att hålla koll på den offensive mittfältaren Carlos Eduardo. Efter vinterns misslyckade förhandlingar tänker klubben göra ett nytt försök i sommar.

I januari var det väldigt nära att Köln lyckades göra en så kallad "Transfer-Hammer" när Carlos Eduardo var på väg till klubben. FC och den offensive mittfältaren var överens om ett kontrakt, men den tyska klubben och Carlos Eduardos ryska klubb, Rubin Kazan, kunde inte komma överens om någon övergångssumma.
 
Det var en besvikelse för FC-sportchefen Jörg Schmadtke och tränaren Peter Stöger som istället fick "nöja sig" med att låna in den mindre namnkunnige anfallaren Deyverson under transferfönstrets sista dag.
 
FC Kölns intresse för Carlos Eduardo har dock inte svalnat och nu i helgen sågs Schmadtke och Stöger i München där Rubin Kazan spelade träningsmatch mot 1860 München. I sommar lär FC Köln göra ett nytt försök att locka till sig mittfältaren och det kommer vara sista chansen för Rubin att få pengar för sin spelare, då hans kontrakt med klubben går ut nästa vinter. Rubin Kazan ville egentligen förlänga kontraktet med Carlos Eduardo men de förhandlingarna har nu avbrutits och allt pekar på att han lämnar klubben i sommar. Övergångssumman som sägs vara aktuell är 1,5 miljoner euro, vilket kan jämföras med de 20 miljoner euro som Rubin köpte honom för sommaren 2010.

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-03-29 13:16:53
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln