Lagbanner
Valley Parade, 2021-05-01 16:00

Bradford City - Scunthorpe
0 - 0

Köln närmar sig nytt kontrakt efter nionde 0-0-matchen

1. FC Köln tog ännu ett steg mot säkrat kontrakt i lördags när de fick med sig en poäng från bortamatchen mot FC Augsburg.

I lördags spelade 1. FC Köln mot FC Augsburg och för nionde gången den här säsongen slutade en FC Köln-match 0-0. Defensiven höll, men offensivt gjordes det inte tillräckligt för att spräcka Marwin Hitz nolla.  
 
Efter matchen pratade en missnöjd Markus Weinzierl (Augsburgs tränare) om att det var otroligt hur lågt Kölns försvarslinje stod. Det tyckte Peter Stöger var lustigt och jämförde med hur läget var förra säsongen när FC vann 2. Bundesliga.
- Jag tycker det är underhållande att han säger så. Deras uppgift är att hitta sätt att göra mål på oss, men det misslyckades de med. Jag är stolt över mina spelare. I andradivisionen var vår uppgift att bli mästare, men då klagade vi inte på när Sandhausen eller Aalen spelade lågt försvarsspel och vi misslyckades att skapa chanser. Nu har våra spelare en annan uppgift och ett annat spelsätt och det löser de galant, sade Köln-tränaren efter matchen.
 
Så länge Köln håller sig kvar har Stöger rätt. Defensiven har varit stark säsongen igenom, men offensiven har inte alltid hållit för spel i högstadivisonen och när laget i framtiden förväntas tillhöra ett högre skikt i tabellen så kommer kritiska röster att höjas inifrån. Fram till när målsättningen höjs är det säkert få supportrar och personer i ledningen som kommer att låta som Weinzierl. 0-0 borta mot Augsburg i det här läget är klart godkänt och Köln ligger på elfte plats med tre omgångar kvar av säsongen. Det är sex poäng ner till kvalplats och läget ser just nu ljust ut och det finns möjlighet att kontraktet definitivt säkras när laget nästa vecka ställs mot Schalke 04.
 
FC Augsburg - 1. FC Köln 0-0 (0-0)
Målskyttar:

FC Augsburg: Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier - Feulner (Ji 68) - Esswein (Matavz 82), Altintop (Höjbjerg 58), Werner - Bobadilla.
1. FC Köln: Horn - Brecko (Nagasawa 70), Maroh, Wimmer, Hector - Lehmann, Vogt - Risse, Gerhardt (Svento 77) - Osako, Ujah (Mavraj 56).
Publik: 29 185 åskådare

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-05-04 22:45:55
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln