Lagbanner
Milos Jojic klar för 1. FC Köln
Milos Jojic har skrivit på ett fyraårskontrakt med FC Köln.

Milos Jojic klar för 1. FC Köln

Det pratades om Milos Jojic till Köln redan i vintras. Den gången blev det ingen affär, men nu har 23-åringen presenterats som FC Kölns senaste nyförvärv. Samtidigt står det klart att Felipe Santana inte blir den mittback Köln har sökt efter.

På söndagsförmiddagen bekräftade FC Köln att värvningen av Milos Jojic var i hamn. Kontraktet sträcker sig till och med sommaren 2019 och enligt Bild ligger övergångssumman på två miljoner euro.
- Jag är väldigt glad över att Milos Jojic har bestämt sig för att gå till oss. I våra samtal har det snabbt visat sig att han har allt för passa in i vårt lag. Milos kommer bli en ny och väldigt mångsidig komponent i vår offensiv, säger Köln-tränaren Peter Stöger.
 
Jojic kommer närmast från Borussia Dortmund där han aldrig blev någon riktig hit. Efter övergången till BVB i januari-transferfönstret 2014 har det endast blivit 20 Bundesliga-matcher och fem Champions League-matcher för den 23-årige serben. Nu får han chansen till upprättelse, då han förväntas få en stor roll i FC Köln kommande säsong.
- Han kan spela på många positioner och är duktig på fasta situationer. Dessutom känner han till Bundesliga och har redan visat sina kvaliteter på en hög nivå, säger Kölns sportchef, Jörg Schmadtke, om Jojic.
 
FC siktade på att locka till sig Jojic redan under vinterns transferfönster och de har haft ögonen på honom en längre tid. Att övergången nu blir av är självklart skönt för klubbens sportsliga ledning.
 
Tanken var att även mittbacken Felipe Santana skulle presenteras, men i nuläget blir det inget med den övergången. Schalke-spelaren klarade inte av läkarundersökningen, där det framkom att han var vadskadad och inte tillgänglig för spel de närmaste tre veckorna. I nuläget är Dominic Maroh Kölns enda tillgängliga mittback (Dominique Heintz har fortfarande semester efter U21-EM och Mergim Mavraj är skadad), så kravet på den mittback de värvar är att han ska vara tillgänglig omedelbart. Det gör att Köln avvaktar med Santana, för en till mittback måste in innan säsongen drar igång. Om ingen annan spelare dyker upp inom kort så skulle det inte förvåna om Schalke-spelaren dyker upp på Geißbockheim trots allt.
 

Erik Malmqvist@Malmqvist_E2015-07-05 12:09:11
Author

Fler artiklar om 1. FC Köln